Cantareata si actrita americana Jennifer Lopez a devenit primul Avocat Global al cauzei Fetelor si Femeilor din lumea intreaga, un titlu onorific ce i-a fost atribuit de Fundatia Organizatiei Natiunilor Unite, informeaza contactmusic.com.

Vedeta americana, in varsta de 46 de ani, va calatori in lumea intreaga pentru a sustine cauza femeilor care traiesc in conditii dificile in zone afectate de razboaie, in tabere de refugiati sau pe strazile din diverse metropole, inclusiv in orasul ei natal, New York. "Dupa ce am devenit mama, am devenit mai constienta de dificultatile cu care se confrunta femeile si copiii lor in diverse zone ale lumii", a spus Jennifer Lopez.

"Desi au fost facute anumite progrese, mai avem multa treaba de facut pentru a asigura egalitatea de gen si pentru a asigura un acces universal al populatiei lumii la servicii de ingrijire medicala. Sunt bucuroasa sa ma alatur UN Foundation si nerabdatoare sa imi folosesc vocea pentru a ma asigura ca fetele si femeile din lumea intreaga vor beneficia de siguranta, sanatate, educatie si incredere in sine", a adaugat vedeta americana.

Fundatia Organizatiei Natiunilor Unite a fost infiintata in 1998 cu ajutorul unei finantari de 1 miliard de dolari, ce a fost oferita de magnatul media Ted Turner, cu scopul de a sprijini cauzele promovate de ONU. Fundatia ONU a fost creata pentru a-i incuraja si pe alti filantropi din lumea intreaga sa sprijine ONU in activitatile sale. Printre domeniile de activitate promovate de Fundatia ONU se numara sanatatea copiilor, energia si combaterea incalzirii globale, dezvoltarea sustenabila, crearea de noi tehnologii si cauza fetelor si a femeilor, scrie MEDIAFAX.

Jennifer Lopez, nascuta in 1968, in cartierul Bronx din New York, s-a lansat initial ca actrita, inainte de a deveni o vedeta a muzicii pop. Dupa ce a devenit cunoscuta in anii 1990 cu rolul din sitcomul "In Living Color", Jennifer Lopez a devenit un star de talie mondiala, remarcandu-se in filme precum "Selena", "Trenul cu bani", "Anaconda", "Eu cu cine ma marit?", "Camerista/ Maid in Manhattan", "Plan de rezerva" si "Pregateste-te, ca vine!".

Citeste si:
Aurescu, ales în funcția de judecător al Curţii Internaţionale de...
Bogdan Aurescu este primul...

Si-a lansat albumul de debut, "On the 6", in 1999. Jennifer Lopez s-a remarcat si in calitate de jurat al emisiunii-concurs "American Idol", dar si cu numeroase albume pop, care s-au vandut in peste 75 de milioane de exemplare. Jennifer Lopez este si o femeie de afaceri cu un simt antreprenorial dezvoltat, artista lansandu-si propria companie de productie, o linie vestimentara si o gama de parfumuri. In 2012, Jennifer Lopez a ocupat primul loc in topul celor mai bine platite vedete de la Hollywood, intocmit de revista Forbes, cu venituri de 52 de milioane de dolari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.