Lawrence Peter "Yogi" Berra, unul dintre cei mai cunoscuti jucatori de baseball din istorie, care a inspirat personajul de desene animate Yogi Bear, a decedat, marti, la varsta de 90 de ani, a anuntat MLB, citata de BBC.

Berra si-a petrecut aproape intreaga cariera, de 19 ani, la New York Yankees, evoluand pe postul de prinzator. El a fost desemnat de trei ori cel mai valoros jucator si a fost campion de 13 ori, scrie MEDIAFAX.

Yogi Berra era recunoscut pentru umorul sau si pentru declaratiile sale paradoxale, cum ar fi "nu e gata pana nu e gata" si "jumatate din minciunile care se spun despre mine nu sunt adevarate".

Legendarul jucator american a lansat un proces pentru defaimare impotriva creatorilor personajului Yogi Bear, Hanna-Barbera, dar ulterior a renuntat la plangere. Producatorii au sustinut ca numele personajului reprezinta o coincidenta, dar toata lumea a fost convinsa ca Berra a fost sursa de inspiratie pentru popularul urs din desenele animate.

Berra a primit porecla Yogi de la un prieten, care l-a vazut o data stand cu picioarele incrucisate, ca un practicant yoga.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.