Regizorul si actorul de teatru si film Dan Constantin Nasta-Popescu a murit, marti, la varsta de 96 de ani, informeaza Uniunea teatrala din Romania (UNITER).

Dan Constantin Nasta-Popescu, nascut pe 6 ianuarie 1919, a ramas cunoscut prin rolurile titulare interpretate in spectacolele "Despot Voda", de Vasile Alecsandri, "Egmont", de Goethe, "Hamlet" si "Richard al III-lea", de William Shakespeare. In afara de activitatea artistica, Dan Nasta a fost unul dintre cei mai mari colectionari romani de opere de arta, scrie MEDIAFAX.

Dan Nasta si-a trait viata impartit intre doua pasiuni la fel de arzatoare: teatrul si arta. Isi petrecea mare parte din timp cautand si cumparand obiecte care sa-i completeze colectia de arta medievala si etnografica menita sa ilustreze evolutia sociala si culturala a romanilor. Ulterior, a donat aceasta colectie complexului Palatele Brancovenesti - Mogosoaia.

A fost distins cu Medalia comemorativa "150 de ani de la nasterea lui Mihai Eminescu" (2000) "pentru merite deosebite in studierea, editarea, promovarea sau interpretarea operei eminesciene" si Ordinul Meritul Cultural in grad de Mare Ofiter, categoria F - "Promovarea culturii" (2004) "pentru contributiile deosebite in promovarea culturii si civilizatiei romanesti, pentru realizarea unor programe complexe de mediatizare a acestora atat in tara, cat si peste hotare".

Trupul neinsufletit al lui Dan Nasta va fi depus la capela Cimitirului Bellu Ortodox, miercuri, la ora 12.00, iar slujba de inmormantare va avea loc joi, la ora 12.00.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.