Actrita Oana Ioachim a murit in dimineata zilei de vineri, la varsta de 48 de ani, iar cei care doresc sa ii aduca un ultim omagiu sunt asteptati duminica, de la ora 12.30, la Cimitirul Sf. Vineri de pe Calea Grivitei din Bucuresti, au transmis reprezentanti ai Teatrului Mic.

Fiica dramaturgului Paul Ioachim, Oana Ioachim a avut o cariera recunoscuta atat in teatru, cat si in cinematografie. Angajata a Teatrului Mic din Bucuresti timp de aproape 20 de ani, a lucrat cu regizori precum Catalina Buzoianu, Dan Micu, Dragos Galgotiu, Dinu Manolache, Sanda Manu, realizand de fiecare data roluri care au ramas cu siguranta in memoria publicului.

Personajele carora le-a dat viata in spectacole precum "Regasire", "Trei jobene", "Desculti in parc", "Popcorn" si "Cum iubeste cealalta jumatate" au fost aplaudate de-a lungul anilor de sute si mii de spectatori.

"Plina de verva, cu aplomb in comedie, dar si resurse de dramatism vibrant, Oana Ioachim ramane in sufletul partenerilor de scena ca o prezenta pozitiva, ca o personalitate puternica, ca o fiinta plina de daruire fata de meserie", se arata intr-un comunicat remis MEDIAFAX.

Nascuta pe 17 iulie 1967, Oana Ioachim a jucat in 12 filme, printre care "America, venim!" (2014) si "Icre Negre/ Caviar" (2010), de Razvan Savescu, "Cealalta Irina" (2009), de Andrei Gruzsniczki, "Alexandra" (2007), scurtmetraj de Radu Jude, "Niciodata nu e prea tarziu" (2006), de Alexandru Berceanu, si "Amen/ Amen" (2002), de Costa-Gavras.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.