Prolificul regizor de filme horror Wes Craven, autorul lungmetrajului cult "A Nightmare on Elm Street", a murit duminica, la varsta de 76 de ani, din cauza unui cancer cerebral, a anuntat familia acestuia, citata de Reuters.

Craven, care a regizat si celebrul horror din anii 1990 "Scream", a murit in locuinta sa din Los Angeles, inconjurat de cei dragi.

Wes Craven a fost foarte bolnav in ultimii trei ani, insa a continuat sa lucreze la mai multe proiecte, inclusiv cateva de televiziune, un volum de benzi desenate si un nou film, "The Girl in the Photographs", care va avea premiera la editia de anul acesta a Festivalului de la Toronto, ce va avea loc luna viitoare, scrie MEDIAFAX.

Nascut in orasul american Cleveland, Craven a devenit celebru, cel putin in lumea filmului horror, cu lungmetrajul de debut, "The Last House on the Left" (1972), care a devenit un clasic al cinematografiei. A inceput sa lucreze in cinema dupa ce a fost timp de mai multi ani profesor de liceu.

Alte filme ale sale devenite intre timp clasice ale cinematografiei sunt "The Hills Have Eyes" (1977) si "Creatura din mlastina/ Swamp Thing" (1982). In 1984, "A Nightmare on Elm Street" i-a adus lui Craven recunoasterea mondiala. Filmul, care a costat mai putin de 2 milioane de dolari, l-a avut in distributie pe Robert Englund in rolul Freddy Krueger, un monstru care bantuie un grup de tineri, in cosmarurile lor. Filmul a avut incasari de 25 de milioane de dolari si a generat opt continuari, un serial TV si mai multe romane.

In 1996, Wes Craven a dat din nou lovitura, cu "Scream - Tipi... sau fugi!/ Scream", iar, pe parcursul a 15 ani, a regizat alte trei filme din aceasta franciza. In 2005, Craven a schimbat registrul, cu "Zbor de noapte/ Red Eye", un thriller de succes, cu Rachel McAdams in rolul principal.

Craven a primit premiul pentru intreaga cariera la New York City Horror Film Festival (2012) si din partea Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films (1995).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.