Mai multe productii cinematografice romanesti au fost premiate in diverse sectiuni ale Festivalului de Film de la Sarajevo, filmul "Toto si surorile lui", in regia lui Alexander Nanau, castigand competitia de documentare, iar "Fixeur", in regia lui Adrian Sitaru, obtinand premiul The Post Republic.

Trofeul Heart of Sarajevo pentru cel mai bun documentar se adauga astfel celorlalte 10 premii internationale obtinute in ultimul an de filmul "Toto si surorile lui", informeaza un comunicat remis MEDIAFAX.

La Festivalul de Film de la Sarajevo au participat opt productii din Romania, peste 40 de cineasti romani si sase proiecte cinematografice romanesti in sectiunile CineLink Co-Production Market, CineLink Work in Progress si Docu Rough Cut Boutique, scrie MEDIAFAX.

Proiectul "Soldatii", in regia Ivanei Mladenović, producator Ada Solomon, a castigat premiul Cinelink Living Pictures Service. Totodata, "Fixeur", in regia lui Adrian Sitaru, producator Anamaria Antoci, a castigat premiul The Post Republic, contributie non-financiara sub forma serviciilor de postproductie, in valoare de 50.000 euro. Mai mult decat atat, documentarul "Cinema, mon amour", in regia lui Alexandru Belc a castigat premiile Cat&Docs Award (2.000 euro) si Croatian Radio Television HRT Award (2.000 euro).

CineLink faciliteaza intalnirea intre distribuitori si producatori cu realizatorii unor filme aflate in stadiul de postproductie, prezentand cele mai promitatoare proiecte regionale. Sectiunea Talents Sarajevo s-a derulat in perioada 15-20 august, iar la categoria Pack&Pitch Projects a fost desemnat castigator proiectul "SOL (Messenger)", al Andei-Luana Puscas (servicii de sunet la postproductie in valoare de 4.000 de euro).

Festivalul de Film de la Sarajevo, aflat la cea de-a 21-a editie, a avut loc in perioada 14-22 august, iar regizorul roman Calin Peter Netzer a prezidat juriul competitiei de lungmetraje. Institutul Cultural Roman de la Viena a fost partener al editiei 2015 a Festivalului de Film de la Sarajevo, sprijinind prezentele romanesti la festival.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.