Un nou studiu a dovedit faptul ca vedetele masculine de la Hollywood, precum Tom Cruise si Denzel Washington, reusesc sa joace in comedii romantice pana in jurul varstei de 50 de ani sau chiar 60 de ani, insa actritele trebuie sa fie tinere si sexy daca vor sa interpreteze roluri principale.

Potrivit dailymail.co.uk, studiul evidentiaza o realitate cunoscuta si acceptata de multa vreme la Hollywood: producatorii marilor studiouri considera ca barbatii devin mai buni odata cu varsta, iar femeile trebuie sa fie mereu tinere si sexy.

Noul studiu arata ca, chiar si atunci cand starurile masculine ajung la varsta pensionarii, acei actori sunt in continuare distribuiti in filme in care au partenere actrite care sunt suficient de tinere pentru a le fi fiice.

O analiza efectuata pe un esantion de peste 400 de filme produse cu bugete mari la Hollywood a dezvaluit faptul ca, odata ce actorii-vedeta precum Tom Cruise (53 ani) si Denzel Washington (60 ani) depasesc pragul de 35 de ani, diferenta de varsta dintre ei si actritele alaturi de care joaca in filme continua sa creasca.

Expertii de la compania GraphJoy au aratat ca, pana la 35 de ani, Tom Cruise era, in medie, cu 1,25 ani mai in varsta decat protagonistele filmelor in care a jucat. Dar, dupa ce a implinit 35 de ani, aceasta diferenta medie de varsta a crescut la 12,55 ani.

Denzel Washington este, in medie, cu 15,33 ani mai in varsta decat partenerele sale de pe marele ecran, iar, in cazul actorului Harrison Ford, diferenta medie este de 13,89 ani.

Studiul a analizat 20 de actori de marca de la Hollywood in perioada 1980 - 2015, scrie MEDIAFAX.

La inceputul acestui an, actrita Maggie Gyllenhaal a dezvaluit intr-un interviu pentru The Wrap Magazine ca un director de casting a refuzat sa o distribuie intr-un film in care l-ar fi avut ca partener pe un barbat cu aproape 20 de ani mai in varsta decat ea din cauza ca era "prea batrana".

Sexismul de la Hollywood nu reprezinta un fenomen nou. Un studiu realizat recent si publicat in Journal Of Management a analizat topul 265 al actorilor si actritelor cu cele mai mari salarii si a descoperit ca onorariile platite artistelor hollywoodiene, desi cresc in mod constant in perioada in care acestea au varstele cuprinse intre 20 si 30 de ani, scad brusc imediat dupa ce ele implinesc varsta de 34 de ani.

In schimb, onorariile actorilor de sex masculin ating maximul abia in jurul varstei de 51 de ani si se mentin la un nivel constant multi ani dupa aceea.

Citeste si:
Tily Niculae și-a început cariera la doar 16 ani. Cât de greu i-a...
Tily Niculae și-a început...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.