Cantareata de muzica country Lynn Anderson, cunoscuta pentru interpretarea piesei "(I Never Promised You a) Rose Garden", premiata cu Grammy in 1971, a murit joi, la varsta de 67 de ani, intr-un spital din Nashville, SUA, potrivit purtatorului sau de cuvant, citat de Reuters.

Lynn Anderson, care se intorsese recent dintr-o calatorie in Italia, a fost internata joi la Centrul medical al Universitatii Vanderbilt, pentru a i se trata o pneumonie, insa, in aceeasi zi, a suferit un atac de cord, a anuntat Mark Logsdon. "Lynn infloreste acum in gradina de trandafiri a lui Dumnezeu. Ii vom simti lipsa si ne-o vom aminti cu drag", a spus cantareata de muzica country Dolly Parton.

Nascuta in Grand Forks, statul North Dakota, Lynn Anderson a crescut in California, unde si-a inceput cariera muzicala si a devenit campioana mondiala la echitatie. Primele piese de succes ale lui Anderson, "Ride, Ride, Ride" si "If I Kiss You (Will You Go Away)", lansate in anii 1960, au fost compuse de mama acesteia, Liz, fiind urmate de cantece ca "Promises, Promises" si "That's a No No".

Dupa ce s-a mutat in Nashville si a semnat un contract cu studioul Columbia Records, Lynn Anderson a lansat, in 1970, cel mai mare succes al carierei sale - "(I Never Promised You a) Rose Garden" -, cantec scris si inregistrat pentru prima data in anii 1960 de Joe South. Aceasta varianta a cantecului, care a petrecut mai multe saptamani in topurile de specialitate, i-a adus lui Anderson premiul Grammy pentru cea mai buna interpreta country, scrie MEDIAFAX.

In clasamentele muzicale au fost incluse si alte compozitii interpretate de cantareata americana, devenita ambasador al muzicii country intr-o perioada in care acest gen nu se bucura de expunere la posturile de televiziune, printre care "How Can I Unlove You", "You're My Man", "Keep Me in Mind" si "What a Man, My Man Is".

Citeste si:
Black Coffee a câștigat premiul Grammy pentru Cel mai bun album de...
Black Coffee a câștigat...

Potrivit purtatorului sau de cuvant, Lynn Anderson a vandut peste 30 de milioane de copii ale albumelor sale in intreaga lume. A fost desemnata de doua ori artista country a anului de Academia Muzicii Country si a primit acelasi titlu si din partea Asociatiei Muzicii Country.

Anul acesta, Lynn Anderson a lansat albumul "Bridges", o colectie de piese gospel, printre care se afla si "Drift Away", scrisa in 1973 de partenerul de viata al acesteia, Mentor Williams.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.