O biografie a trupei rock americane Metallica a fost lansata miercuri, sub forma unei reviste de benzi desenate, informeaza site-ul revistei New Musical Express.

Intitulat "Orbit: Metallica", noul volum contine 28 de pagini, a fost scris de Michael L. Frizell si este ilustrat de Jayfri Hashim. Aceasta biografie inedita prezinta felul in care a fost infiintata celebra trupa americana de heavy-metal si parcursul carierei sale spectaculoase. Volumul este disponibil cu doua versiuni de coperte, realizate de artistul ilustrator David A. Frizell, un vechi colaborator al trupei Avenged Sevenfold, scrie MEDIAFAX.

Una dintre cele mai apreciate formatii rock din istorie, Metallica s-a infiintat in 1981. De-a lungul carierei, a lansat noua albume de studio, trei albume live, doua EP-uri si a vandut peste 100 de milioane de discuri in toata lumea, fiind recompensata cu noua premii Grammy. Metallica poate fi considerata cu usurinta una dintre cele mai bune si mai influente trupe heavy metal ale anilor '80. In loc sa se alinieze trendului stabilit de restul formatiilor de gen, trupa a ales sa fie mai accesibila, in acelasi timp extinzand granitele genului trash, folosind viteza si volumul nu doar din principiu, ci chiar pentru a sublinia structurile complicate ale compozitiilor.

Metallica a sustinut trei concerte in Romania, dintre care cel mai recent in vara anului 2010, la Festivalul Sonisphere.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.