Compozitorul Wayne Carson, coautor al cantecului "Always On My Mind", a murit la varsta de 72 de ani, luni, in orasul Springfield din statul american Missouri.

Decesul cunoscutului muzician american a survenit dupa o serie de probleme medicale, inclusiv o insuficienta cardiaca cronica.

El a devenit celebru in calitate de coautor - alaturi de Mark James si Johnny Christopher - al cantecului "Always On My Mind", ce a fost inregistrat ulterior de numerosi artisti de seama, precum Brenda Lee, Elvis Presley, Willie Nelson si Pet Shop Boys.

Versiunea interpretata de Willie Nelson i-a adus lui Wayne Carson si celorlalti doi coautori doua premii Grammy - la categoriile "cantecul anului" si "cel mai bun cantec country" - la inceputul anilor 1980. Wayne Carson a avut succes si cu single-ul "The Letter", pe care l-a compus pentru Box Tops. Acelasi cantec a fost apoi inregistrat de Joe Cocker si Leon Russell.

Grupul Box Tops a avut alte doua piese in fruntea topurilor americane compuse de Wayne Carson - "Neon Rainbow" si "Soul Deep". Wayne Carson a compus numeroase piese de succes si pentru alti artisti de seama precum Eddy Arnold, Conway Twitty, The Beach Boys, Waylon Jennings si Tina Turner.

In 1997, Wayne Carson a fost inclus in Nashville Songwriters Hall of Fame.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.