Albumul omonim "best of" al grupului american Nirvana, care include piese ca "Smells Like Teen Spirit", "Come As You Are" si "You Know You're Right", va fi lansat pe vinil in variante standard si de lux, pe 28 august, informeaza nme.com.

Colectia de 14 piese include si inregistrari din timpul concertului unplugged din New York pe care formatia l-a sustinut in 1993, precum si single-ul "Sliver". Fanii vor putea cumpara dublul LP sub forma de viniluri impachetate intr-o coperta neagra, pachet ce contine si un card digital pentru download.

La inceputul acestui an, compania HMV - care a anuntat recent si relansarea magazinului sau online - a dat publicitatii o lista cu aparitii muzicale pe vinil care vor fi disponibile in magazinele proprii, iar albumul "Nevermind" (1991) al trupei din Seattle se numara printre acestea.

Hmv.com a scos la vanzare serii limitate in varianta vinil ale unor albume marca Morrissey, Velvet Underground, Black Sabbath, Joni Mitchell, Royal Blood, The Charlatans si Nirvana, scrie MEDIAFAX.

Trupa Nirvana, infiintata de solistul si chitaristul Kurt Cobain si de basistul Krist Novoselic la sfarsitul anilor 1980, a adus muzica grunge in curentul mainstream, fiind considerata formatia emblematica a anilor 1990.

Dupa sinuciderea lui Kurt Cobain, pe 5 aprilie 1994, la varsta de 27 de ani, formatia s-a destramat, dupa ce a lansat trei albume de studio intr-o cariera de sapte ani, interval in care Nirvana a vandut 75 de milioane de discuri in toata lumea. Formatia a fost inclusa in Rock and Roll Hall of Fame in aprilie 2014.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.