Cantaretul Joan Sebastian, considerat o legenda a scenei muzicale mexicane, a murit luni, la varsta de 64 de ani, potrivit bbc.com.

Joan Sebastian a decedat la ferma sa din Juliantla, din vestul statului mexican Guerrero. Cantaretul a fost diagnosticat in 1999 cu cancer osos. Joan Sebastian si-a continuat activitatea artistica pana in anul 2014, cand, in timpul unui concert sustinut in Zacatecas, artistul a anuntat ca face din nou tratament ca urmare a recidivarii cancerului.

Joan Sebastian, pe numele sau real Jose Manuel Figueroa, a fost celebru pentru cantecele sale de dragoste, pe care deseori le interpreta in timp ce statea calare pe un cal. Motivul interpretarilor sale inedite este acela ca artistul era un mare iubitor al cailor si al rodeoului.

Dupa o copilarie in saracie in zona rurala a Mexicului, Joan Sebastian a decis sa isi dedice viata muzicii. Potrivit propriilor declaratii, Joan Sebastian si-a dat seama de la o varsta frageda ca vrea sa devina cantaret. Astfel, Joan Sebastian a parasit seminarul catolic la care se pregatea sa devina preot si s-a dedicat carierei artistice la varsta de 17 ani, scrie MEDIAFAX.

De-a lungul carierei sale a lansat o serie de hituri, care i-au adus cinci premii Grammy si sapte trofee Latin Grammys. A lansat peste 50 de albume, iar printre cele mai cunoscute melodii ale sale se numara "Tatuajes (Tattoos)" si "Secreto de Amor (The Secret of Love)". Acesta a jucat si in telenovela mexicana "Tu y Yo (You and Me)", alaturi de una dintre fostele sale sotii, Maribel Guardia.

Joan Sebastian a avut opt copii cu diferite femei, iar doi dintre fiii sai au fost ucisi. Unul a fost impuscat mortal cand incerca sa controleze multimea dupa un concert sustinut de tatal sau, in Texas, iar altul a fost ucis intr-o altercatie in afara unui club de noapte din orasul mexican Cuernavaca.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.