Actorul de origine egipteana Omar Sharif, celebru pentru roluri din filme precum "Lawrence al Arabiei" si "Doctor Zhivago", a murit la varsta de 83 de ani, in urma unui infarct.

Purtatorul de cuvant al artistului, Steve Kenis, a anuntat ca actorul a murit intr-un spital din Cairo, vineri, potrivit bbc.com.

In luna mai a acestui an, fiul lui Omar Sharif declara intr-un interviu acordat ziarului spaniol El Mundo ca actorul avea pierderi de memorie si s-a retras din activitate din cauza maladiei Alzheimer de care suferea. "Tatal meu are Alzheimer. Este dificil de stabilit in ce stadiu este boala sa", a declarat la acel moment Tarek El-Sharif. "Este evident ca starea sa de sanatate nu se va imbunatati, ci va deveni din ce in ce mai rea", a mai spus fiul lui Omar Sharif, scrie MEDIAFAX.

Tarek El-Sharif a mai spus ca tatal sau se lupta de trei ani cu aceasta maladie si a ajuns chiar sa confunde numele filmelor sale. "Inca stie ca este un actor faimos", a spus Tarek El-Sharif. "Pierderile sale de memorie afecteaza aspecte specifice, detalii precum momentul in care a fost intr-un anumit loc sau cu cine a jucat intr-un anumit film", a mai spus la momentul respectiv fiul lui Omar Sharif.

Tarek El-Sharif a mai spus ca tatal sau intreba uneori de mama sa, actrita Faten Hamama, uitand ca aceasta a murit in luna ianuarie a acestui an. "Sunt perioade in timpul zilei cand se simte mai bine si alte perioade in care este confuz", a mai spus Tarek El-Sharif.

Omar Sharif a jucat in filme devenite clasice ale cinematografiei anilor '60: "Lawrence al Arabiei", pentru care a obtinut o nominalizare la Oscar in 1964, si "Doctor Jivago". A fost recompensat cu un premiu César pentru cel mai bun actor in 2004, pentru "Domnul Ibrahim si florile Coranului".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.