LifeStar 7 Iulie 2015 13:41
Noaptea Lunga a Filmelor Scurte este organizata in fiecare vara de ShortsUP. La editia precedenta, evenimentul a adus peste 4.000 de cinefili in Gradina Botanica Bucuresti, pentru un picnic cinematografic nocturn.

Scurtmetrajul "Cai Putere" (2014), de Daniel Sandu, a fost desemnat marele castigator al categoriei Romanian ShortsUP, in urma votului digital al publicului, sambata, la cea de-a saptea editie a evenimentului Noaptea Lunga a Filmelor Scurte, care a avut loc in pavilionul central al Romexpo.

Cei mai multi dintre cei 3.000 de spectatori prezenti la Noaptea Lunga a Filmelor Scurte au votat, in competitia pentru cel mai bun scurtmetraj romanesc, Romanian ShortsUP, povestea emotionanta spusa de regizorul Daniel Sandu, care a primit premiul de 1.000 de euro, acordat de Institutul Cultural Roman. Aceasta a fost prima editie a evenimentului la care ShortsUP Audience Award a inclus si o sectiune dedicata filmului romanesc, scrie MEDIAFAX.

Marele castigator al sectiunii de film international este productia britanica "Intre pamant si cosmos/ The Karman Line" (2014, Marea Britanie), de Oscar Sharp, fictiunea care i-a tinut cu sufletul la gura pe spectatorii maratonului. Dupa ce a fost premiat cu BAFTA si la Aspen ShortFest, scurtmetrajul lui Oscar Sharp a primit si validarea publicului bucurestean, alaturi de un premiu de 1.500 de euro. Filmul o are in prim plan pe Sarah, mama si sotie devotata, care se trezeste intr-o zi cu capul in nori, la propriu. Nimeni nu o poate opri din impulsul levitarii, asa ca familia ei trebuie sa gaseasca o solutie pentru a o tine aproape.

Pe locul al doilea in topul preferintelor internationale ale cinefililor s-a situat animatia "Calator in viata mea/ A single life" (2014, Olanda), de Marieke Blaauw, Joris Oprins si Job Roggeveen, povestea vinilului misterios care deschide poarta unei calatorii in timp.

Urmatorul eveniment ShortsUP va avea loc in weekendul 24-25 iulie, la Gradina Botanica Bucuresti. Editia a doua a Marelui Picnic ShortsUP va aduce filmele scurte pe iarba, intr-unul dintre cele mai indragite spatii verzi din Bucuresti.

In ultimii cinci ani, evenimentele ShortsUP au fost experiente interactive si mixuri neconventionale intre film si arte conexe cinematografiei. ShortsUP face selectii tematice cu cele mai premiate filme scurte din toata lumea: fictiuni, animatii, documentare si filme scurte experimentale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.