LifeStar 5 Iulie 2015 10:04
Daniel Day-Lewis, considerat o legenda a cinematografiei, a fost numit presedinte de onoare al Poetry Archive, o platforma online care popularizeaza in randul internautilor poezii citite chiar de autorii lor.

Daniel Day-Lewis, al carui tata a fost poetul Cecil Day-Lewis, a primit acest rol onorific la Poetry Archive (poetryarchive.org), dupa ce fostul presedinte de onoare al platformei, poetul irlandez Seamus Heaney, laureat al premiului Nobel pentru literatura, a decedat in anul 2013, scrie MEDIAFAX.

"Admir atat de mult ce faceti cu Poetry Archive si sunt foarte fericit ca m-ati invitat sa ma implic" in acest proiect, a declarat Daniel Day-Lewis, in varsta de 58 de ani.

Poetul Andrew Motion, cofondator si director al Poetry Archive, a spus ca Seamus Heaney a fost o importanta sursa de inspiratie pentru aceasta platforma si pentru a-l succeda a fost cautata o personalitate care s-a distins in diferite sfere artistice, dar si care are o serioasa conexiune cu poezia. "Daniel este alegerea perfecta pentru noi si suntem incantati ca a avut generozitatea sa sustina Poetry Archive", a mai spus Andrew Motion. Inregistrata ca o organizatie caritabila in Marea Britanie, Poetry Archive este o platforma oline gratuita. Poetry Archive cuprinde o colectie in crestere de inregistrari ale unor poeti de limba engleza, care isi citesc propriile opere, potrivit site-ului poetryarchive.org.

Poetry Archive a fost lansata in 2005 si a devenit principala platforma online dedicata intregistrarilor unor poezii citite chiar de autorii lor, atragand peste 250.000 de vizitatori ai acestui site in fiecare luna. Desi este utilizata in special de profesori si studenti, platforma atrage si alti iubitori ai poeziei de toate varstele.Poetry Archive cuprinde inregistrari cu peste 350 de poeti din toata lumea, atat contemporani, cat si autori care nu mai sunt in viata. Mii de poeme inregistrate sunt totodata disponibile pentru descarcare din magazinul online al Poetry Archive, care a fost lansat in vara anului 2014.

Actorul Daniel Day-Lewis, considerat o legenda a cinematografiei si care poseda dubla cetatenie, britanica si irlandeza, a devenit Cavaler al Ordinului Imperiului Britanic, in cadrul unei ceremonii care a avut loc anul trecut la Palatul Buckingham din Londra.Actor sobru, exigent si care nu apare foarte des pe marile ecrane, Daniel Day-Lewis a intrat in istoria cinematografiei, devenind in anul 2013 primul artist din lume care a castigat de trei ori premiul Oscar la categoria "cel mai bun in rol principal", gratie unei interpretari exceptionale in filmul "Lincoln", regizat de Steven Spielberg.

Citeste si:
Poezia lui George Buhnici. Cine a scris-o și cum sună versurile...
Poezia lui George Buhnici....

Actorul britanic a primit celelalte doua Oscaruri pentru rolurile din filmele "Piciorul meu stang/ My Left Foot" (1989) si "Va curge sange/ There Will Be Blood" (2007).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.