Concertul sustinut de Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators duminica seara, la Arenele Romane din Bucuresti, a fost urmarit de peste 5.000 de oameni, care au fost martorii unui show de doua ore, ce a pus pe primul loc chitara si vocea.

Compozitii ale celui mai nou proiect marca Slash, hituri ale formatiei Guns N' Roses, dar si ale Velvet Revolver au alcatuit setlist-ul serii, deschis de piesa "You're a lie". I-au urmat "Nightrain", "Wicked Stone", "You Could Be Mine", "Welcome to the Jungle", interpretata impecabil de basistul grupului - Todd Kerns, "Starlight", "Rocket Queen", care a inclus si un solo de peste 5 minute semnat Slash, "Anastasia", "Sweet Child O'Mine" si "Slither".

Finalul a fost marcat de doua premiere: Slash, care a pastrat o mina serioasa pe tot parcursul concertului, a zambit publicului si a vorbit cu el, dar a si gafat la piesa aleasa pentru bis - "Paradise City".

Asigurandu-i pe cei prezenti de revenirea grupului in Romania, solistul Myles Kennedy a tinut sa aplaude prestatia formatiilor care au deschis seara: RoadKillSoda, din Romania, despre care a spus ca este "una dintre cele mai inovatoare trupe pe care le-a auzit recent", si Raven Eye, din Marea Britanie, care se afla in turneu alaturi de grupul american. Primul concert sustinut de Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators de la Bucuresti a avut loc in 2013, la Sala Palatului, scrie MEDIAFAX.

Simbol al muzicii rock inca din anii 1990, Saul Hudson, cunoscut sub numele de scena Slash, porecla data de actorul Seymour Cassel, prieten de familie, pentru ca obisnuia sa fie mereu pe fuga, a inceput sa cante la chitara la varsta de 14 ani.

Nascut in 1966, in Marea Britanie, la varsta de 5 ani s-a mutat cu familia in Statele Unite ale Americii. In 1979, impreuna cu Steven Adler (primul tobosar Guns N' Roses), a invatat mai intai sa cante la bas. S-a axat apoi pe chitara, obisnuind sa repete cate 12 ore pe zi, iar, cinci ani mai tarziu, a devenit lead guitarist in trupa Guns N' Roses. Intre timp, a dat o proba pentru un loc in formatia Poison, dar a fost respins.

Despartirea oficiala de Guns N' Roses a venit in 1996 si, de atunci, chitaristul a lansat doua formatii de succes - Slash's Snakepit (1994 - 2002) si Velvet Revolver (2002 - 2008) -, a cantat alaturi de nume precum Zakk Wylde, Ozzy Osbourne, Chris Cornell, Michael Jackson si Fergie, iar proiectul cu Myles Kenedy, solistul formatiei Alter Bridge, a inceput in 2010. In aceasta formula, au fost lansate doua albume: "Apocalyptic Love" (2012) si "World on Fire" (2014).

Citeste si:
Cât cere Erika Isac pentru un concert? Cântăreața a stârnit...
Cât cere Erika Isac pentru un...

Slash este considerat unul dintre cei mai importanti chitaristi din istoria muzicii rock, fiind apreciat pentru talent, inovatie si charisma. Publicatii de prestigiu precum Time si Rolling Stone l-au inclus mereu in topul celor mai buni chitaristi, iar, in 2012, artistul impreuna cu o parte din vechii sai colegi din Guns N' Roses au fost inclusi in Rock and Roll Hall of Fame.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.