Chris Squire, basist si membru fondator al trupei de rock progresiv Yes, a murit la varsta de 67 de ani, sambata, la doar o luna dupa ce a anuntat ca sufera de o forma rara de leucemie, informeaza contactmusic.com.

Chris Squire si Jon Anderson au fondat trupa Yes in 1968, la Londra, si, desi componenta formatiei s-a schimbat de-a lungul timpului, Squire a fost singurul membru constant, punandu-si amprenta pe toate albumele grupului si sustinand concerte vreme de aproximativ 50 de ani.

In luna mai, Squire a anuntat ca a fost diagnosticat cu leucemie acuta eritroblastica si ca va lipsi, in mod constant, de la concertele sustinute de trupa Yes. Pentru prima data, formatia Yes a concertat fara el, Billy Sherwood inlocuindu-l. "Aceasta va fi prima data, de la infiintarea trupei in 1968, cand Yes va concerta fara mine. Dar eu si ceilalti baieti am hotarat ca Billy Sherwood va face o treaba excelenta in a acoperi partile mele din concerte", a declarat Squire, la acea vreme, scrie MEDIAFAX.

Anuntul decesului lui Chris Squire a fost facut printr-o declaratie a trupei: "Cu inima grea si cu o tristete de nesuportat, trebuie sa va informam in legatura cu decesul dragului nostru prieten si cofondator al trupei Yes, Chris Squire. Pentru intreaga existenta a trupei Yes, Chris a fost elementul de baza si, in atat de multe moduri, a fost legatura care a tinut formatia unita in toti acesti ani. Datorita priceperii sale de a canta, Chris a influentat numerosi basisti din intreaga lume, inclusiv unii dintre cei mai cunoscuti artisti. De asemenea, Chris a fost un fantastic compozitor, a scris si a participat la scrierea unora dintre cele mai incantatoare melodii ale trupei Yes... In afara trupei Yes, Chris a fost un sot iubitor pentru Scotty si tatal lui Carmen, Chandrika, Camille, Cameron si Xilan. (...) Chris a fost pentru multi un bun prieten - inclusiv pentru noi. Dar nu a fost doar prietenul nostru, a fost, de asemenea, parte a familiei noastre si il vom iubi si ne va fi dor de el mereu".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.