Cantareata Joni Mitchell isi petrece convalescenta in locuinta ei din Los Angeles dupa ce a suferit un anevrism cerebral la sfarsitul lunii martie, insa artista americana inca nu poate sa vorbeasca, a dezvaluit intr-un interviu recent bunul ei prieten David Crosby, informeaza contactmusic.com.

Informatiile despre starea de sanatate a celebrei cantarete americane Joni Mitchell, spitalizata pe 31 martie, intr-un spital din Los Angeles, dupa ce si-a pierdut cunostinta in acelasi oras, au fost putine si rare. Recent, un bun prieten al artistei, chitaristul David Crosby, a dezvaluit faptul ca Joni Mitchell se afla in perioada de recuperare, dar nu poate deocamdata sa vorbeasca.

Intr-un interviu acordat pentru HuffPost Live, chitaristul David Crosby, in varsta de 73 de ani, a raspuns unei intrebari din partea fanilor care se referea la starea de sanatate a cantaretei Joni Mitchell: "Din cate stiu, nu poate inca sa vorbeasca. E acasa, primeste tratament, e in perioada de recuperare. A primit o lovitura grea. A suferit un anevrism cerebral si nimeni nu a gasit-o pentru o vreme. O asteapta o lupta grea pentru a-si reveni, asa cum se intampla pentru toti oamenii care au suferit un accident cerebral traumatizant". David Crosby si Joni Mitchell se cunosc inca din anii 1960. Au avut si o relatie, insa au ramas prieteni apropiati dupa ce cuplul lor s-a destramat, scrie MEDIAFAX.

Chitaristul a manifestat, de asemenea, un optimism rezervat in privinta faptului ca buna lui prietena va beneficia de o ameliorare a starii ei de sanatate. "E o femeie puternica si foarte desteapta. Insa nu stiu cat de mult va recupera si cand se va petrece acest lucru", a adaugat David Crosby.

Dupa internarea cantaretei - una dintre figurile de legenda ale industriei muzicale din era Woodstock -, mai multe zvonuri privind starea grava de sanatate a acesteia au circulat in presa americana, insa purtatorul ei de cuvant a negat informatia potrivit careia ar fi fost in coma.

Joni Mitchell, al carui nume real este Roberta Joan Anderson, s-a nascut pe 7 noiembrie 1943, in orasul Ford Macleod din provincia canadiana Alberta. Muziciana si pictorita, a lucrat mai intai la Toronto si pe coasta de vest a Canadei si a fost asociata la mijlocul anilor 1960 cu scena folk din New York, inainte de a descoperi noi orizonturi muzicale in anii 1970, cochetand progresiv cu muzica rock si apoi cu jazz-ul. Joni Mitchell a devenit, de asemenea, una dintre cele mai respectate si mai apreciate compozitoare de la sfarsitul secolului al XX-lea, iar albumele sale au fost recompensate cu opt premii Grammy si s-au vandut in milioane de copii. Versurile ei sunt apreciate pentru poezia lor melodica si abordeaza teme umaniste, precum idealuri sociale si ecologice, care se intrepatrund cu numeroase sentimente personale, marcate de romantism, perplexitate, dezamagire si bucurie.

Citeste si:
Rapperul Dr. Dre este în spital, după ce a suferit un anevrism...
Rapperul Dr. Dre este în...

Cantareata a fost inclusa in Rock and Roll Hall of Fame in 1997 si a ramas cunoscuta gratie unei serii de albume care au influentat muzica de la sfarsitul anilor '60 si '70, precum "Clouds", "Ladies of the Canyon" si "Blue".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.