Pianista Alexandra Dariescu a primit din partea statului roman titlul de ambasador special al Romaniei, insotit de un pasaport diplomatic, acordat de oficialitatile locale, informeaza un comunicat remis MEDIAFAX.

"Sunt onorata sa primesc titlul de ambasador special al Romaniei intr-un moment important, la implinirea a 20 de ani de cariera pianistica. Sunt mandra ca sunt romanca si sunt bucuroasa ca prin intermediul carierei mele am sansa de a-mi reprezenta si promova tara si scoala pianistica romana in intreaga lume", a declarat pianista Alexandra Dariescu.

Anul 2015, care marcheaza implinirea celor 20 de ani de cariera pianistica ai Alexandrei Dariescu, este unul incununat de succes. Pianista a sustinut concertul de debut la Concertgebouw din Amsterdam, cu o interpretare in premiera pentru publicul olandez a "Sonatinei pentru mana stanga", apartinand compozitorului si pianistului roman Dinu Lipatti, concert ce a facut parte dintr-un turneu de doua saptamani in Olanda. De asemenea, a concertat impreuna cu Orchestra Filarmonicii Regale din Londra in Dubai si la Royal Albert Hall din Londra.

In urmatoarele luni, pianista Alexandra Dariescu va debuta in Norvegia, alaturi de Orchestra Stavanger si dirijorul John Storgårds, va sustine un nou concert la Royal Albert Hall, precum si la Wigmore Hall din Londra si va lansa trei CD-uri, cu Royal Philharmonic Orchestra, cu Royal Liverpool Philharmonic Orchestra, si volumul 2 de "Preludii integrale".

Pentru publicul din Romania, pianista a pregatit doua momente speciale, un concert la Festivalul International "George Enescu" 2015 si evenimentul de lansare a noului sau disc, care va fi urmat de o sesiune de autografe. "Revin cu drag si cu multa emotie in Romania si sunt onorata de invitatia de a urca din nou pe scena Festivalului «George Enescu». De asemenea, sunt incantata de oportunitatea de a organiza evenimentul de lansare a noului meu disc in cadrul festivalului si astept cu nerabdare intalnirea cu publicul roman", a declarat pianista Alexandra Dariescu.

Citeste si:
Cât cere Erika Isac pentru un concert? Cântăreața a stârnit...
Cât cere Erika Isac pentru un...

Alexandra Dariescu a devenit in vara anului 2013, la numai 27 de ani, prima pianista din Romania care a urcat pe scena Royal Albert Hall, pentru a concerta alaturi de Orchestra Filarmonicii Regale din Londra, la eveniment fiind prezenti si membri ai Casei regale a Romaniei.

Alexandra Dariescu are o capacitate naturala de a comunica, prin intermediul muzicii sale, cu publicul. "Cu un spirit duios si entuziasm, ea vorbeste cu publicul prin intermediul muzicii sale", spunea la momentul respectiv Rosemary Johnson, directorul executiv al Orchestrei Filarmonicii Regale din Londra, potrivit presei britanice. In noiembrie 2013, Alexandra Dariescu s-a numarat printre castigatoarele Women of the Future Awards, o competitie nationala desfasurata anual in Marea Britanie, care premiaza cele mai talentate femei tinere, ce reprezinta un model pentru generatiile viitoare.

Citeste si:
Ambasadorul Germaniei, declarații la 30 de ani de la semnarea...
Ambasadorul Germaniei,...

Alexandra Dariescu s-a nascut in Romania, a studiat la Iasi, la Scoala Pocklington si la Colegiul de Muzica Royal Northern din Marea Britanie. A absolvit, in anul 2008, cu Medalia de Aur, cea mai mare distinctie oferita de colegiu.

Considerata de BBC Music Magazin "o stea in devenire", Alexandra Dariescu a debutat la prestigioasa Carnegie Hall din New York. De atunci, sustine in mod constant concerte in Marea Britanie, cu ansambluri precum Royal Philharmonic Orchestra si Royal Liverpool Philharmonic Orchestra, BBC Symphony Orchestra, BBC National Orchestra of Wales, si colaboreaza cu unii dintre cei mai importanti dirijori ai momentului.

CD-ul de debut al Alexandrei Dariescu (Champs Hill Records, 2012) a primit o recenzie de patru stele in BBC Music Magazine si a intrat in top 10 al celor mai bune albume ale anului la Manchester Evening News. Anul trecut, pianista a sustinut concertul pentru pian "Mesmerism", compus special pentru ea de Emily Howard. Concertul, distins cu premiul British Composer 2012, a fost transmis de BBC Radio 3. Alexandra Dariescu a mai interpretat, in premiera, la Londra, "Concertul in stil clasic" de Dinu Lipatti.

Citeste si:
SPĂRGĂTORUL DE NUCI ȘI CU MINE - pianista Alexandra Dariescu oferă...
SPĂRGĂTORUL DE NUCI ȘI CU...

De-a lungul anilor, Alexandra Dariescu a fost premiata cu mai multe distinctii prestigioase, printre care premiul Verbier Cubs, la Festivalul Academiei Verbier in Elvetia (2008), premiul Guildhall Wigmore si premiul de excelenta acordat de ambasadorul Romaniei la Londra pentru contributia extraordinara la promovarea imaginii tarii noastre in Regatul Unit.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.