"Grey", un volum spin-off al trilogiei literare "Fifty Shades of Grey", de E. L. James, a stabilit un nou record de vanzari in prima saptamana dupa lansarea sa in Marea Britanie, informeaza bbc.com.

Noul roman al scriitoarei E. L. James s-a vandut in 647.401 copii in primele trei zile dupa lansare, doborand precedentul record detinut de romanul "The Lost Symbol" al scriitorului Dan Brown, care s-a vandut in 551.000 de copii in 2009.

Volumul "Grey" respune povestea din primul roman al trilogiei "Fifty Shades of Grey", din punctul de vedere al milionarului Christian Grey. In ciuda faptului ca a fost pur si simplu desfiintat de criticii literari, romanul are un succes remarcabil si in Statele Unite ale Americii, unde s-a vandut in peste 1,1 milioane de copii in primele patru zile dupa lansare. Cifrele anuntate includ editiile paperback, audiobook si eBook.

Romanele din trilogia "Fifty Shades of Grey" s-au vandut in peste 125 de milioane de copii pe plan mondial dupa lansarea primului volum din serie, in 2011.

Atunci cand a anuntat, saptamana trecuta, ca va lansa un nou volum in aceasta serie, scriitoarea E. L. James a spus ca a luat decizia de a scrie o noua carte dupa ce "mii de cititori" i-au expediat mesaje si scrisori in care isi exprimau dorinta de a cunoaste punctul de vedere al personajului Christian Grey in privinta evenimentelor relatate in trilogia originala.

"Christian este un personaj complex, iar cititorii au fost dintotdeauna fascinati de dorintele si motivatiile sale, ca si de trecutul lui turbulent. De asemenea, asa cum stie orice persoana care a avut o relatie, exista intotdeauna doua fete ale fiecarei povesti", a afirmat scriitoarea britanica. Noul volum din aceasta serie se va intitula "Grey" si a fost lansat pe 18 iunie - data de nastere a personajului Christian Grey.

Actiunea romanelor din seria "Fifty Shades", volume ce au fost traduse in peste 40 de tari, inclusiv in Romania, la Editura Trei, se preteaza polemicilor. Inspirate initial din una dintre cele mai in voga idile in randul adolescentilor din ultimul deceniu, cea dintre personajele Edward si Bella din franciza "Twilight", cartile romancierei E. L. James iau o cu totul alta turnura. In Seattle, Anastasia Steele, o studenta in varsta de 22 de ani si inca virgina, cedeaza in fata sarmului si a practicilor sadomasochiste ale miliardarului Christian Grey.

Citeste si:
Românii sunt în căutare de calorifere electrice și boilere;...
Românii sunt în căutare de...

Granita dintre erotic si pornografic a devenit centrul unor polemici intense dincolo de Atlantic, unde vanzarile au explodat. Volumele din trilogie au fost cenzurate in bibliotecile din comitatul Brevard din statul american Florida, din cauza continutului lor considerat inacceptabil. Altii vorbesc insa despre aparitia unui nou gen literar, "mummy porn", destinat menajerelor in varsta de pana la 50 de ani, aflate in cautarea unei solutii facile pentru a-si condimenta casniciile, scrie MEDIAFAX.

E. L. James, o fosta producatoare de televiziune al carei nume real este Erika Leonard, autoarea romanelor din trilogia erotica "50 Shades of Grey", a ocupat in urma cu doi ani primul loc in topul Forbes al celor mai bine platiti scriitori din lume, cu venituri de 95 de milioane de dolari, obtinute in perioada iunie 2012 - iunie 2013. Romanele din aceasta trilogie s-au vandut in peste 125 milioane de copii pe plan mondial.

Citeste si:
Marea Britanie ar putea deveni mai săracă decât România. Analiza...
Marea Britanie ar putea...

Lungmetrajul "Cincizeci de umbre ale lui Grey/ Fifty Shades of Grey", un film inspirat din primul roman din trilogia scrisa de E. L. James, a fost lansat pe marile ecrane pe 13 februarie si spune povestea unei relatii erotice dintre un om de afaceri instarit si o tanara studenta si include scene de sex si practici sado-masochiste. Pelicula, regizata de Sam Taylor-Johnson, ii are in rolurile principale pe actorii Dakota Johnson si Jamie Dornan si a obtinut incasari de 569,6 milioane de dolari pe plan mondial.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.