Actorul Woody Harrelson va interpreta rolul principal intr-un film despre viata si cariera fostului presedinte american Lyndon Baines Johnson, care va fi regizat de cineastul Rob Reiner, informeaza contactmusic.com.

Filmul va relata evenimentele dramatice care au urmat dupa asasinarea lui John F. Kennedy in 1963, cand Lyndon B. Johnson, pe atunci vicepresedinte, a acces la functia suprema in stat si a devenit cel de-al 36-lea presedinte al Statelor Unite ale Americii.

Vorbind despre acest proiect cinematografic, regizorul Rob Reiner a spus: "In anii '60, eram hipiot, iar Lyndon B. Johnson era presedintele meu. In acea vreme, LBJ era tinta furiei resimtite de aproape toata generatia de tineri care militau impotriva razboiului din Vietnam. Dar, pe masura ce timpul trecea si nivelul meu de intelegere a chestiunilor politice a crescut, am ajuns sa il vad pe LBJ intr-o lumina cu totul diferita".

"Era un om complex, o combinatie intre un stralucit instinct politic, forta pura, ambitie si instabilitati profunde. Taria si puterea de convingere pe care le-a aratat colegilor sai existau alaturi de o parte mai moale a personalitatii sale, aproape copilareasca, pe care, probabil, doar prima doamna Lady Bird avea ocazia de a o vedea. Viata lui a fost aproape una shakespeariana", a adaugat cineastul american.

"S-a folosit de stralucitul sau discernamant politic pentru a adopta cea mai importanta legislatie din domeniul drepturilor civile din secolul al XX-lea. Si, daca nu ar fi fost razboiul din Vietnam, cred ca ar fi ramas in istorie drept unul dintre cei mai buni presedinti ai Americii", a spus Rob Reiner. Lyndon B. Johnson, caruia prietenii apropiati ii spuneau "LBJ", a fost interpretat de curand pe marele ecran de actorul Tom Wilkinson, in filmul "Selma", si pe scena de Bryan Cranston, care a castigat un premiu Tony pentru acest rol din spectacolul de teatru "All the Way".

Woody Harrelson, nascut pe 23 iulie 1961, este castigator al unui premiu Emmy si a fost nominalizat de doua ori la Oscar. Harrelson a devenit cunoscut odata cu rolul din sitcomul "Cheers". Printre rolurile sale notabile se numara cele din filme precum "Scandalul Larry Flynt", "La hotarul dintre viata si moarte", "Nascuti asasini", "Ultimul radio show", "Nu exista tara pentru batrani", "Bun venit in Zombieland", "Mesagerul", "2012" si "Jocurile foamei", scrie MEDIAFAX.

Citeste si:
Un film biografic despre Michael Jackson ar fi in pregatire la...
Un film biografic despre...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.