Robert Chartoff, producatorul filmelor din seria "Rocky" si al lungmetrajului "Taurul furios/ Raging Bull", premiat cu Oscar in 1977, a murit miercuri, in statul american California, la varsta de 81 de ani.

Fiica sa, Julie Chartoff, a precizat pentru CNN faptul ca tatal ei a murit in resedinta sa din Santa Monica, inconjurat de membrii familiei sale.

Robert Chartoff a castigat Oscarul pentru cel mai bun film, alaturi de producatorul Irwin Winkler, pentru lungmetrajul din 1976 "Rocky", cu Sylvester Stallone in rolul principal, care a fost si scenaristul peliculei. Chartoff si Winkler au produs apoi si celelalte filme din franciza "Rocky", scrie MEDIAFAX.

Robert Chartoff a fost din nou nominalizat la Oscar in 1981, in calitate de producator al filmului biografic "Taurul furios/ Raging Bull", un lungmetraj inspirat din viata pugilistului Jake La Motta, regizat de Martin Scorsese si care l-a avut ca protagonist pe actorul Robert De Niro.A primit o noua nominalizare la Oscar in 1984, in calitate de producator al filmului "Cursa spatiala/ The Right Stuff".

Printre cele mai recente filme pe care le-a produs s-au aflat doua pelicule cu mare succes de casa - "Mecanicul" si "Jocul lui Ender". Ultimul sau film, "Creed", o continuare a seriei "Rocky", se afla in prezent in postproductie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.