Prima persoana transgender din lume care va fi omagiata cu o statuie din ceara, va fi inaugurata la Muzeul Madame Tussauds din San Francisco, la sfarsitul lunii iunie, informeaza Reuters.

Actrita americana Laverne Cox va deveni prima persoana transgender din lume care va va avea o statuie la Muzeul Madame Tussauds. Laverne Cox interpreteaza un personaj transgender in serialul "Orange is the New Black" si a devenit prima actrita transgender din istorie care a primit o nominalizare la premiile Emmy. "Sunt profund onorata de faptul ca am fost invitata sa fac parte din mostenirea Madame Tussauds", a declarat Laverne Cox intr-un comunicat publicat pe site-ul acestei retele muzeale.

Reprezentantii muzeului spun ca doresc sa onoreze in aceasta maniera realizarile profesionale ale actritei Laverne Cox, dar si impactul pe care aceasta il are asupra societatii, prin actiuni de crestere a gradului de constientizare in randul populatiei privind problemele comunitatii LGBT, scrie MEDIAFAX.

Presedintele american Barack Obama a sprijinit cu fermitate in ultimii ani drepturile persoanelor gay si transgender. In 2014, Barack Obama a folosit - pentru prima data in istoria discursurilor prezidentiale americane - cuvantul "transgender" in discursul sau anual privind starea natiunii si s-a pronuntat in favoarea casatoriilor intre persoane de acelasi sex. Statuia din ceara dedicata actritei Laverne Cox va fi inaugurata la Muzeul Madame Tussauds din San Francisco in cadrul unei serii mai largi de evenimente care vor avea loc cu ocazia celei de-a 45-a editii a Paradei gay din acest oras american, programata in weekendul 27-28 iunie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.