Actorul britanic Rowan Atkinson, interpretul personajului Mr. Bean, si-a vandut masina de curse de Formula 1 - un model McLaren fabricat in urma cu 18 ani - cu suma de 8 milioane de lire sterline (10,8 milioane euro), informeaza dailymail.co.uk.

Automobilul, care a parcurs de-a lungul anilor o distanta de aproape 66.000 de kilometri si a fost implicat in doua accidente, a fost achizitionat de managerul unei companii din industria petrolului. Rowan Atkinson cumparase aceasta masina de curse in 1997, cu suma de 640.000 de lire sterline. Pretul tranzactiei este unul dintre cele mai mari inregistrate pe piata vanzarilor de automobile din Marea Britanie. Doar modelele Ferrari din anii '60 sunt de obicei vandute contra unor sume mai mari, relateaza MEDIAFAX.

Rowan Atkinson, in varsta de 60 de ani, pasionat de sporturile cu motor, a suferit primul accident la bordul acestui vehicul pe o autostrada din Lancashire, in octombrie 1999. Apoi, in 2011, starul britanic a pierdut controlul acestei masini de curse in apropiere de Peterborough si s-a izbit de un copac. A scapat din acel accident doar cu un umar fracturat, insa vehiculul a fost aproape in intregime distrus, iar motorul masinii - un model de 6,1 litri - a ricosat in urma impactului la o distanta de 18 metri. Acel al doilea accident s-a finalizat cu cea mai ridicata prima de asigurare auto din istoria asigurarilor din Marea Britanie. Reparatia masini, platita de McLaren, a costat 900.000 de lire sterline, iar prima anuala de asigurare a fost stabilita ulterior la 60.000 de lire sterline. Se pare insa ca aceste accidente au contribuit la cresterea valorii masinii de Formula 1. Modelul detinut de Rowan Atkinson face parte dintr-o serie limitata, care a inclus doar 64 de vehicule.

Rowan Atkinson, a carui avere a fost estimata la 71 milioane de lire sterline (96,6 milioane euro), detine o colectie impresionanta de automobile de lux, printre care se remarca un model Honda NSX, un model Jaguar Mk7, un Aston Martin DB2, un model vintage Ford Falcon, un model BMW 328 din 1939 si un model Rolls-Royce Phantom Coupe.

Starul britanic detine, de asemenea, locul al doilea in clasamentul celor mai valorosi timpi realizati in cadrul emisiunii "Top Gear" (1 minut 42 de secunde si doua miimi), fiind depasit doar de actorul american Matt LeBlanc. Rowan Atkinson a fost, totodata, mai rapid decat toti pilotii profesionisti de Formula 1 care au fost invitati in aceasta populara emisiune de televiziune, inclusiv decat Lewis Hamilton si Sebastian Vettel.

Rowan Atkinson, nascut pe 6 ianuarie 1955, este un renumit actor de comedie britanic, devenit celebru datorita personajului Mr. Bean, pe care l-a interpretat intr-un serial TV omonim. Serialul a cuprins 14 episoade, difuzate la televiziunea britanica intre anii 1990 si 1995, si a fost preluat de televiziunile din peste 200 de tari. Mr. Bean, personajul creat de el, "un copil mare intr-un corp de adult", este celebru pentru gafele sale si se exprima cel mai adesea prin onomatopee, poarta acelasi sacou din stofa uzata, pantaloni prea scurti si nu se poate desparti de Teddy, ursul sau din plus, care ii este si confident. In acelasi registru al antieroilor, Rowan Atkinson a interpretat pe marele ecran personajul Johnny English, un agent catastrofal, aflat in slujba reginei, o parodie a agentului James Bond.

Citeste si:
Formula 1: Acesta este noul Ferrari SF-24
Formula 1: Acesta este noul...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.