LifeStar 8 Iunie 2015 18:24
Actorul, regizorul si producatorul american Edward Norton va fi recompensat cu premiul de excelenta la cea de-a 68-a editie a Festivalului de Film de la Locarno, care se va desfasura in perioada 5 - 15 august, informeaza screendaily.com.

Actorul american va participa, de asemenea, la o sesiune de intrebari si raspunsuri cu spectatorii prezenti la festival, la Spazio Cinema Forum din Piazza Grande din Locarno. La acelasi eveniment vor fi proiectate unele dintre cele mai apreciate filme din cariera starului hollywoodian. Printre artistii recompensati cu premiul de excelenta la editiile precedente ale festivalului se numara cateva nume importante din cinematografia mondiala, precum Susan Sarandon, John Malkovich, Michel Piccoli, Isabelle Huppert, Gael Garcia Bernal. In 2014, actorii care au primit acest trofeu au fost Juliette Binoche si Giancarlo Giannini, scrie MEDIAFAX.

Edward Norton a fost nominalizat de trei ori la premiile Oscar, pentru rolurile pe care le-a interpretat in filmele "Avocatul diavolului/ Primal Fear" (1996), "Povestea X a Americii/ American History X" (1998) si "Omul Pasare sau Virtutea nesperata a ignorantei/ Birdman" (2014).

Starul american a facut un rol memorabil alaturi de Brad Pitt in filmul "Fight Club - Sala de lupte / Fight Club", regizat de David Fincher in 1999, si a debutat ca regizor in anul urmator cu pelicula "Preotul, rabinul si fata / Keeping the Faith". Printre celelalte roluri notabile ale sale se remarca personajul negativ interpretat in "Mostenirea lui Bourne/ The Bourne Legacy", Scout Master din "Aventuri sub clar de luna/ Moonrise Kingdom", de Wes Anderson, dar si alte evolutii remarcabile in filme regizate de cineasti celebri, precum Spike Lee si Ridley Scott.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.