LifeStar 5 Iunie 2015 14:41
O prima editie a romanului "The Hobbit", publicat de J. R. R. Tolkien, in 1937, cu o inscriptie in limba "elvish" scrisa de autor, a fost vanduta la licitatie, la Londra pentru suma de 137.00 de lire sterline (186.000 de euro), informeaza bbc.com.

Cea mai mare suma obtinuta anterior acestei vanzari pentru un volum "The Hobbit" a fost inregistrata in 2008. Atunci, o prima editie a romanului a fost vanduta cu 60.000 de lire sterline (81.500 de euro). Tolkien i-a daruit cartea lui Katherine "Kitty" Kilbride, una dintre studentele sale de la Universitatea din Leeds, in anii 1920.

Casa Sotheby's s-a asteptat ca aceasta prima editie sa fie vanduta cu peste 70.000 de lire sterline (95.000 de euro), la licitatia de carti pentru copii si opere ilustrate care a avut loc joi. Romanul "The Hobbit", publicat de J. R. R. Tolkien in 1937, a aparut in limba romana la editura Rao, in 2012, cu titlul "Hobbitul", scrie MEDIAFAX.

Romanul prezinta aventurile lui Bilbo Baggins, un hobbit care se bucura de o viata confortabila, lipsita de mari ambitii si care arareori face drumuri mai lungi decat cele pana in camara lui. Viata lui calma este deranjata de aparitia vrajitorului Gandalf si a 13 gnomi. Acestia vor sa-l ia cu ei intr-o aventura "intr-acolo si din nou inapoi", caci au un plan cum sa fure comoara lui Smaug, un dragon urias si extrem de periculos, se arata pe site-ul editurii Rao.

Romanul a beneficiat de o adaptare pentru marele ecran in regia lui Peter Jackson. Trilogia, formata din filmele "Hobbitul: O calatorie neasteptata/ The Hobbit: An Unexpected Journey" (2012), "Hobbitul: Dezolarea lui Smaug/ The Hobbit: The Desolation of Smaug" (2013) si "Hobbitul: Batalia celor cinci ostiri/ The Hobbit: The Battle of the Five Armies" (2014) a avut incasari de 2,93 de miliarde de dolari pe plan mondial.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.