LifeStar 4 Iunie 2015 12:21
Clint Eastwood va regiza si va produce un film biografic despre pilotul-erou Chesley "Sully" Sullenberger, potrivit unui anunt facut, marti, de studiourile Warner Bros., informeaza contactmusic.com.

Scenariul filmului va fi adaptat dupa memoriile scrise de Sullenberger, in 2009, "Highest Duty: My Search for What Really Matters", care prezinta viata personala a pilotului inainte de legendara sa actiune, din ianuarie 2009, cand a reusit aducerea la sol in siguranta a unui avion al companiei americane US Airways, pe raul Hudson, din New York, dupa ce aeronava a fost avariata la putin timp dupa decolare, din cauza unui stol de gaste care a zburat inspre motoare, scrie MEDIAFAX.

"Sully" a devenit rapid un erou national american, datorita actiunilor sale, si a fost ulterior curtat de diferite partide politice din tara pentru a ocupa functii publice, dar acesta a refuzat sa se asocieze in vreun fel cu ele. "Sunt foarte fericit ca povestea mea este in mainile unui povestitor si cineast atat de inzestrat, Clint Eastwood", a declarat, marti, pilotul, ca o reactie la anuntul facut de studiourile Warner Bros.

Clint Eastwood a regizat, totodata, si filmul "Lunetistul american/ American Sniper", cu Bradley Cooper, inspirat din povestea adevarata a lunetistului Chris Kyle, devenit o adevarata legenda a armatei americane, pentru modul in care a luptat in Irak. Aceasta pelicula a fost un adevarat succes, avand incasari de 543,4 milioane de dolari.

Clint Eastwood, nascut in 1930, a castigat patru premii Oscar ca actor, regizor si producator. Si-a inceput cariera de actor jucand in cateva productii neinsemnate ale studiourilor Universal, dar primele succese le-a avut in filmele western regizate de Sergio Leone: "Pentru un pumn de dolari" (1964), "Pentru cativa dolari in plus" (1965) si "Cel bun, cel rau, cel urat" (1966). Filmele sale au fost apreciate de critici si de public, cele mai mari succese inregistrandu-le cu productiile "Necrutatorul" (1992), "In bataia pustii" (1993), "Podurile din Madison County" (1995), "O fata de milioane/ Million Dollar Baby" (2004), "Scrisori din Iwo Jima" (2006) si "Steaguri pline de glorie" (2006).

Citeste si:
OFICIAL: Nasser Al-Attiyah va fi pilot Dacia în Raliul Dakar din 2025
OFICIAL: Nasser Al-Attiyah va...

"Gran Torino", lungmetraj in care Eastwood a fost si interpret, este cel mai de succes film al acestuia din punct de vedere al incasarilor, cu 260,5 milioane de dolari la nivel mondial. Celebrul regizor american a realizat si lungmetrajul "Invictus", o pelicula despre Nelson Mandela, care a avut premiera in decembrie 2009, dar si pelicula "J. Edgar", despre viata si cariera lui J. Edgar Hoover, fondatorul Biroului Federal de Investigatii (FBI), interpretat de Leonardo DiCaprio, ce a avut premiera in noiembrie 2011.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.