LifeStar 3 Iunie 2015 19:06
Sony Pictures ar putea pierde drepturile de adaptare pe marele ecran a francizei "James Bond", acordul dintre aceasta companie si studiourile MGM urmand sa expire in noiembrie, data la care "Spectre", cel mai recent film din serie, va fi lansat in cinematografe, informeaza lefigaro.fr.

Sony Pictures intra in concurenta directa cu Warner Bros., care spera, la randul sau, ca va prelua franciza "James Bond", creata de Ian Fleming, si se pare ca se numara printre favoriti, potrivit unor surse din piata.

Potrivit cotidianului francez, Sony Pictures dispune insa de mijloace financiare pentru a prelungi acest contract cu Metro-Goldwyn-Mayer: din 2006, odata cu lansarea filmului "Casino Royale", cu Daniel Craig in rolul principal, franciza "James Bond" a devenit una dintre cele mai rentabile din istorie. In 2012, "Skyfall", regizat de Sam Mendes, a devenit chiar cel mai profitabil film din serie, cu incasari de 1,1 miliarde de dolari la nivel mondial. Astfel, aceasta este a treia cea mai profitabila franciza din istorie dupa "Marvel" ((8,5 miliarde de dolari) si "Harry Potter" (7,7 miliarde de dolari), potrivit boxofficemojo.com.

De cealalta parte, Warner Bros. pare a avea doua atuuri in maneca: succesul trilogiei "Hobbitul", de Peter Jackson (aproape 3 miliarde de dolari incasari), distribuita de MGM si Warner Bros., dar si excelentele relatii dintre presedintele-director general al Warner Bros., Kevin Tsujihara, si cel al MGM, Gary Barber, comenteaza Le Figaro.

Pentru Sony Pictures ar insemna si sa pastreze o formula castigatoare, dupa ce conturile sale au fost piratate in noiembrie 2014 si dupa insuccesul unei noi serii "Omul Paianjen". Celebrii producatori ai francizei "James Bond", Michael G. Wilson si Barbara Broccoli, nu au facut comentarii pana la momentul difuzarii acestei stiri, scrie MEDIAFAX.

James Bond, super-spionul din romanele lui Ian Fleming, a ajuns pentru prima data pe marele ecran in filmul "Dr. No", din anul 1962, cu ajutorul actorului Sean Connery, care a jucat rolul principal. Ceilalti actori care au interpretat acelasi rol de-a lungul anilor sunt Roger Moore, George Lazenby, Timothy Dalton, Pierce Brosnan si Daniel Craig. Primele 23 de filme "James Bond" realizate pana in prezent au generat incasari de peste 4,1 miliarde de dolari in toata lumea.

Citeste si:
Doliu în cinematografie! Un actor care a jucat în „James Bond” a murit
Doliu în cinematografie! Un...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.