LifeStar 28 Mai 2015 12:26
Rockerii din trupa U2 au anuntat miercuri ca Dennis Sheehan, directorul de turneu al grupului, a fost gasit decedat intr-o camera de hotel din Los Angeles, dupa un show pe care formatia irlandeza l-a sustinut in acest oras american, informeaza Reuters.

Potrivit Biroului de medicina legala din Los Angeles, Dennis Sheehan, in varsta de 68 de ani, a murit miercuri dimineata din cauze naturale intr-un hotel din cartierul West Hollywood din Los Angeles. Decesul sau a avut loc la doar cateva ore dupa ce trupa U2 sustinuse primul concert dintr-o serie de cinci show-uri pe care le are programate la The Forum din Los Angeles, in cadrul noului turneu mondial, care va include 20 de orase.

"Am pierdut un membru al familiei noastre, inca nu ne vine sa credem", a declarat Bono, solistul trupei U2, pe site-ul oficial al grupului. "Nu era doar o legenda in industria muzicala, era o legenda si in trupa noastra. Este de neinlocuit".

Dennis Sheehan a lucrat cu multe nume mari din industria muzicala si a fost asistentul rockerului Robert Plant in timpul turneului sustinut de Led Zeppelin in Statele Unite in 1977, inainte de a deveni manager de turneu al grupului U2. De la infiintarea ei in 1976, formatia irlandeza, castigatoare a 22 de premii Grammy, a sustinut 20 de turnee mondiale.

Grupul U2 a lansat unele dintre cele mai aclamate albume din lume in anii 1980 - "The Joshua Tree" si "Rattle and Hum". Trupa U2 este alcatuita din basistul Adam Clayton, Bono (voce si chitara), Larry Mullen Jr. (tobe) si chitaristul The Edge. Trupa a castigat de-a lungul anilor 22 de premii Grammy si a vandut peste 150 de milioane de albume, scrie MEDIAFAX.

Precedentul turneu sustinut de U2, intitulat "360º Tour", reprezinta seria de concerte cu cele mai mari incasari din istorie, cu venituri de 737 de milioane de dolari obtinute in 2010 si 2011.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.