LifeStar 27 Mai 2015 17:25
Actrita Jessica Lange va reveni pe Broadway in 2016 intr-o noua punere in scena a piesei de teatru "Lungul drum al zilei catre noapte", de Eugene O'Neill, o capodopera a dramaturgiei americane din secolul al XX-lea, au anuntat marti reprezentantii Teatrului Roundabout, citati de Reuters.

Aceasta piesa de teatru, recompensata cu premiul Pulitzer in 1957, va face parte dintr-o serie de evenimente speciale ce vor fi organizate de aceasta companie de teatru cu ocazia implinirii a 50 de ani de la infiintare.

De asemenea, spectacolul "Lungul drum al zilei catre noapte/ Long Day's Journey Into Night" va reprezenta cea de-a treia colaborare a actritei Jessica Lange cu teatrele de pe Broadway. Celebra artista americana, in varsta de 66 de ani, a mai fost prezenta pe Broadway in 2005 cu spectacolul "Menajeria de sticla" si in 1992 cu spectacolul "Un tramvai numit dorinta". Vizionarile pentru presa ale spectacolului "Lungul drum al zilei catre noapte" vor debuta pe 31 martie 2016, iar premiera de gala va avea loc pe 19 aprilie 2016.

Jessica Lange isi va relua in acest show de teatru rolul Mary Tyrone, o femeie dependenta de morfina, pe care l-a interpretat si in 2000 intr-o productie teatrala pusa in scena la Londra, pentru care a fost nominalizata la premiile Olivier. In acelasi spectacol va fi prezent si actorul Gabriel Byrne, in varsta de 65 de ani, scrie MEDIAFAX

"Lungul drum al zilei catre noapte" este o piesa de teatru in patru acte, cu puternice accente autobiografice, scrisa de dramaturgul american Eugene O'Neill in 1941-1942, dar publicata abia in 1956. Pentru aceasta piesa, opera principala a sa, Eugene O'Neill a primit postum premiul Pulitzer pentru dramaturgie in 1957. "Lungul drum al zilei catre noapte" este considerata una dintre capodoperele dramaturgiei americane din secolul al XX-lea, alaturi de "Un tramvai numit dorinta", de Tennessee Williams, si "Moartea unui comis voiajor", de Arthur Miller.

Inspirat din curentul realist din literatura universala de inceput de secol XX, in special din textele scrise de Anton Cehov, Henrik Ibsen si August Strindberg, americanul Eugene O'Neill a castigat premiul Nobel pentru literatura pe anul 1936. Scriitorul american a castigat de patru ori premiul Pulitzer pentru dramaturgie - in 1920, 1922, 1928 si 1957. Actrita Jessica Lange a fost recompensata de Academia de film americana cu doua premii Oscar, pentru rolurile din "Tootsie" (1983) si "Blue Sky" (1995).

Citeste si:
Când revine Vocea României pe micile ecrane! Fanii emisiunii sunt...
Când revine Vocea României pe...

Jessica Lange a fost de sase ori nominalizata la premiul Oscar. Fost top-model de succes, Jessica Lange a avut numeroase alte roluri notabile, precum cele din "Postasul suna intotdeauna de doua ori" (1981), "Promontoriul groazei" (1991), in regia lui Martin Scorsese, "Frances" (1982) si "Music Box" (1989), de Costa-Gavras, dupa debutul ei din "King Kong" (1976). Actrita americana, care in ultimii ani a impresionat in serialul de televiziune "American Horror Story", a fost recompensata si cu cinci Globuri de Aur si doua premii Emmy.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.