LifeStar 25 Mai 2015 12:05
Medicii evalueaza permanent starea de sanatate a lui Gabriel Cotabita si fac teste pentru a vedea daca poate sta cateva secunde deconectat de la aparate, cantaretul fiind in continuare in stare grava, potrivit unor surse medicale.

"Sunt teste in care pacientul poate sa stea cateva secunde deconectat de la aparate, teste care se fac la cateva intervale de timp, dar ceea ce se poate spune este ca pacientul este in continuare stationar, grav. Testele se fac in conformitate cu protocoalele din sectiile de terapie intensiva in cazul pacientilor conectati la aparate pe perioade mari de tip, pacientilor critici", au declarat pentru MEDIAFAX surse medicale.

Fiicele lui Gabriel Cotabita aratau, intr-un mesaj postat sambata pe Facebook, ca starea tatalui lor este buna si ca nu s-a pus niciun moment problema ca acesta sa fie deconectat de la aparate, pentru ca nu este cazul.

"Avand in vedere stirile fara verificari si fara cercetare prealabila care au aparut, va informam ca nu s-a pus in niciun moment problema de deconectare, pentru ca nu este cazul. Este ilegal in Romania sa deconectezi un pacient de la aparate. Starea tatei este in continuare buna. Suntem alaturi de el permanent, atat noi, cat si echipa Spitalului Floreasca. Rugam insistent presa ca pe viitor, daca nu pot respecta dorinta de discretie exprimata deja in mai multe randuri, inainte de a publica orice alt fel de material, sa verifice informatiile medicale cu purtatorul de cuvant al Spitalului Floreasca", se arata in mesajul postat pe Facebook de catre Aela Cotabita.

Cantaretul Gabriel Cotabita a fost gasit, in 8 mai, in stop cardio-respirator, in stare de inconstienta, intr-o sala de fitness de la un hotel din Capitala. Cotabita era singur in sala cand i s-a facut rau, el fiind gasit ulterior de un angajat al hotelului, care a sunat la numarul de urgenta 112. Cotabita a fost resuscitat de un echipaj SMURD si a raspuns rapid manevrelor, fiind stabilizat si dus la Spitalul de Urgenta Floreasca din Capitala, unde este internat in continuare.

Investigatiile complexe indicau, in 11 mai, drept cea mai probabila cauza a stopului cardio-respirator suferit de Cotabita o tulburare severa de ritm cardiac, produsa in contextul unor afectiuni cardio-vasculare preexistente. Un examen RMN efectual in 12 mai a pus in evidenta prezenta unor zone de leziuni cerebrale grave. Tulburarea severa de ritm cardiac care a provocat stopul cardio-respirator a scazut debitul sanguin cerebral si implicit oxigenarea creierului a fost precara. De aceea se vorbeste despre "leziuni cerebrale greu cuantificabile, in acest moment", spuneau surse medicale. In 19 mai, Gabriel Cotabita a fost supus traheostomiei, interventie care ii va proteja si coardele vocale, declarau, pentru MEDIAFAX, surse medicale, care precizau ca solistul este in continuare ventilat mecanic, in stare grava, dar stabila.

Citeste si:
Tratamentul anginei pectorale: opțiuni medicamentoase și proceduri
Tratamentul anginei...

Miercuri, intrebat, la Spitalul Floreasca din Capitala, ce poate spune despre starea lui Gabriel Cotabita, ministrul Sanatatii afirma ca acesta este ingrijit de cei mai buni medici.

"Gabriel Cotabita, pot sa va spun ca este ingrijit de cei mai buni medici si de cele mai bune asistente. Personalul este extraordinar", spunea Banicioiu.

Citeste si O voce de AUR a tarii! Zece dintre cele mai INDRAGITE cantece ale lui Gabriel Cotabita


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.