LifeStar 17 Mai 2015 14:45
Tablouri pictate de actorul Sylvester Stallone au fost expuse intr-o retrospectiva dedicata starului hollywoodian, organizata la Muzeul de Arta Moderna si Contemporana din Nisa, informeaza allocine.fr.

Sylvester Stallone si-a prezentat picturile, realizate in perioada 1975-2015, pe Coasta de Azur, in zilele de 15 si 16 mai, in cadrul expozitiei intitulate "Real Love", gazduita de Galeria Contemporana a Muzeului de Arta Moderna si Contemporana din Nisa. "Pictura este forma cea mai autentica, cea mai onesta, dintre toate artele, pentru ca este simpla si pentru ca nu iarta", a spus starul american.

Sylvester Stallone, star al filmelor de actiune produse la Hollywood, a aratat publicului o alta fateta a personalitatii sale, dezvaluindu-si sensibilitatea. Fascinat de Leonardo da Vinci, starul american a dezvaluit in trecut ca ar fi preferat de multe ori sa picteze in loc sa joace in filme. In 2013, o alta retrospectiva dedicata tablourilor pictate de Sylvester Stallone a fost organizata la la Muzeul National de Arta din Sankt Petersburg, scrie MEDIAFAX.

In 2011, o retrospectiva care a cuprins peste 30 de tablouri, inclusiv cateva autoportrete, pictate de renumitul actor american Slyvester Stallone, a fost vernisata la o galerie de arta din statiunea elvetiana Saint-Moritz. Sylvester Stallone a inceput sa picteze inca din adolescenta. Operele lui din tinerete, semnate "Mike Stalline", sunt mai degraba experimentale. Pentru o vreme, din motive financiare, Stallone nu a mai pictat si a practicat diverse meserii. In 1976, anul in care a devenit faimos gratie rolului din "Rocky", actorul a reinceput sa picteze si a continuat sa o faca pana in zilele noastre. Opera sa din anii '70 si '80 este foarte expresiva si sumbra, fiind influentata de moartea fostului sau manager. Tablourile sale din acea perioada sunt grafice, adeseori stralucitor de colorate, insa destul de ilustrative.

Citeste si:
VIDEO Un porc a pictat un tablou ce a fost vândut cu 20.000 de lire...
VIDEO Un porc a pictat un...

Incepand din anii 1989-1990, stilul sau cunoaste o evolutie. Actorul "plonjeaza" mai adanc in arta, studiaza cu multa seriozitate picturile unor artisti moderni precum Picasso, Gerhard Richter si Anselm Kiefer. Se orienteaza si catre operele abstracte ale lui Mark Rothko, inventand in cele din urma un stil personal, marcat de picturi expresive, profunde si abstracte, creand atat autoportrete stilizate, cat si imagini completate de un text scris.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.