LifeStar 12 Mai 2015 13:14
Show-ul TV "American Idol" se va incheia in anul 2016, dupa difuzarea celui de-al 15-lea sezon, au anuntat luni reprezentantii postului de televiziune Fox, citati de rollingstone.com.

Prezentatorul Ryan Seacrest - singurul membru din echipa originala din 2002 care a fost mentinut de producatori pana in prezent - si actualii membri ai juriului - Jennifer Lopez, Harry Connick Jr. si Keith Urban - vor participa la ultimul sezon al acestui show TV, care va debuta in ianuarie 2016.

Postul de televiziune Fox a adaugat ca aceasta emisiune, conceputa sub forma unui concurs de interpretare muzicala, care a lansat carierele unor artisti de renume precum Kelly Clarkson, Carrie Underwood, Jennifer Hudson, Chris Daughtry si Adam Lambert, va deveni "un eveniment de celebrare care se va intinde pe durata unui intreg sezon", in 2016, in plus fata de sarcina obisnuita a juratilor, ce consta in cautarea si gasirea "superstarului suprem". Invingatorii de la emisiunea "American Idol" au castigat impreuna, dupa ce si-au lansat carierele muzicale, 13 premii Grammy - din care sapte trofee au fost castigate de Carrie Underwood. Cu toate acestea, emisiunea "American Idol" nu a mai descoperit niciun castigator de Grammy in aproape un deceniu.

Dupa aparitia pe scena muzicala a talentatelor Kelly Clarkson si Carrie Underwood, show-ul "American Idol" si-a atins maximul de audienta in cel de-al cincilea sezon, in 2006, cand emisiunile sale saptamanale generau o audienta medie de 31,1 milioane de telespectatori. Dupa aceea, audienta a inceput sa scada in anii urmatori, in parte si din cauza schimbarii de componenta a juriului - plecarea Paulei Abdul a schimbat complet relatiile dintre ceilalti jurati, la fel ca includerea in juriul emisiunii, pentru un sezon, a prezentatoarei Ellen DeGeneres -, dar si a faptului ca producatorii nu au mai reusit sa gaseasca un cantaret suficient de talentat pentru a lansa albume care sa fie ulterior recompensate cu discul de platina, scrie MEDIAFAX.

Adevaratul declin al emisiunii a inceput insa in anul 2010, cand celebrul Simon Cowell a parasit "American Idol" pentru a se alatura juriului unei emisiuni muzicale rivale, "The X Factor". Desi acea emisiune a rezistat doar trei sezoane in Statele Unite, Simon Cowell nu a mai revenit niciodata in juriul emisiunii "American Idol". Aparitia unor emisiuni-concurs de interpretare muzicala, precum "The X Factor" si "The Voice", au dus la o suprasaturare a pietei, determinand in mod invariabil o scadere a audientei show-ului "American Idol".

Citeste si:
Kanye West a fost la auditii la American Idol. Cum a reactionat juriul
VIDEO  Kanye West a fost la...

Desi "American Idol" si-a regasit o anumita stabilitate in ultimii ani, in special datorita juriului alcatuit din Jennifer Lopez, Harry Connick Jr. si Keith Urban, audienta sa a continuat sa scada, ajungand la doar 11 milioane de telespectatori pentru cel de-al 14-lea sezon. Desi aceasta cifra ar reprezenta in conditiile actuale un veritabil succes pentru orice serial sau sitcom, costurile de productie ale emisiunii si salariile vedetelor invitate sa apara in "American Idol" sunt atat de mari, incat emisiunea pur si simplu nu mai poate continua (desi, asa cum au subliniat jurnalistii de la revista Billboard, membrii juriului au acceptat o mica scadere a onorariilor, pentru a reveni in cel de-al 15-lea sezon, care va fi si ultimul).

Cel de-al 14-lea sezon al emisiunii "American Idol" a debutat pe 7 ianuarie si se va incheia pe 13 mai. Castigatorul celui de-al 13-lea sezon, difuzat in 2014, a fost cantaretul Caleb Johnson.

Citeste si:
Horia Tecău și-a anunțat încheierea carierei: „A venit timpul să mă...
Horia Tecău și-a anunțat...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.