LifeStar 10 Mai 2015 15:09
Casa Regala a sprijinit Romania in momente dificile, a invatat ce inseamna patriotismul si a oferit tarii o directie puternica prin definirea unor repere morale inalte, romanii avand obligatia sa sustina aceste valori si sa invate noile generatii sa faca la fel, afirma premierul Victor Ponta.

Intr-un mesaj cu ocazia Zilei Regalitatii, premierul a transmis, in numele Guvernului si al sau, cele mai bune ganduri de respect si consideratie fata Casa Regala, in semn de apreciere pentru contributia adusa istoriei, integritatii si identitatii nationale.

"Ziua Regelui este una dintre cele mai importante sarbatori ale Romaniei, fosta noastra zi nationala in perioada proclamarii independentei tarii si incoronarii Regelui Carol I pana dupa finalul celui de-al Doilea Razboi Mondial. In trecut, romanii se bucurau de acest moment prin​ lupte cu flori si focuri de artificii, petrecand ziua alaturi de familia regala. Cred ca este important sa retraim aceasta atmosfera de sarbatoare si acum, iar in acest sens salut decizia Parlamentului de a adopta in luna aprilie Proiectul de Lege nr. 609/2013 privind declararea zilei de 10 Mai ca sarbatoare nationala - zi nelucratoare. Casa Regala a sprijinit Romania in momente dificile, ne-a invatat ce inseamna patriotismul si a oferit tarii o directie puternica prin definirea unor repere morale inalte. Avem obligatia sa sustinem aceste valori, sa ne respectam istoria si sa invatam noile generatii sa faca la fel. La multi ani Casei Regale!", spune Ponta, potrivit MEDIAFAX.

Camera Deputatilor a decis, in luna aprilie, ca 10 mai sa fie zi de sarbatoare nationala, fiind ziua care marcheaza trei momente istorice - inceputul domniei lui Carol I, Independenta de stat si incoronarea primului rege al tarii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.