LifeStar 6 Mai 2015 09:45
HIM, una dintre cele mai aclamate formatii rock din Finlanda, revine in Romania, dupa noua ani de absenta, urmand sa sustina un concert in Parcul Rozelor din Timisoara, pe 31 iulie, potrivit organizatorilor evenimentului, Phoenix Entertainment.

Evenimentul este prezentat de Phoenix Entertainment impreuna cu Primaria Timisoara, marcand astfel primul pas pe care organizatorii si administratia locala il fac in demersul de a crea un nou centru de concerte care sa fie vizitat de cei mai buni artisti ai lumii, potrivit comunicatului organizatorilor. HIM este una dintre cele mai aclamate formatii din Finlanda, initiatori ai genului love metal, o combinatie interesanta intre rock alternativ, gothic si melodic heavy metal, greu de clasat de critici.

Simbolul HIM este celebra "heartagram", creatie care ii apartine liderului trupei, Ville Valo, si reprezinta o juxtapunere a binelui si raului, luminii si intunericului. Cu opt albume de studio la activ, HIM a fost premiata cu un disc de aur in SUA, fiind prima formatie finlandeza care a reusit aceasta performanta pe teritoriul american. Cel mai recent material discografic dateaza din 2013 si a fost recompensat cu discuri de platina in Finlanda si Germania, intr-o perioada in care cifrele aferente vanzarilor de albume au scazut considerabil, scrie MEDIAFAX.

Fanii din Banat, Oltenia si Transilvania se vor bucura de proximitatea fata de concertul HIM, iar cei din Capitala si din intreaga tara vor avea, pe de-o parte, sansa de a vedea live una dintre cele mai consacrate formatii finlandeze, iar, pe de alta parte, vor putea descoperi frumusetea orasului Timisoara. Al treilea oras ca populatie din Romania si unul dintre cele mai bogate ca bagaj istoric si cultural, cunoscut si ca "Mica Viena", Timisoara este un centru multicultural, datorita asezarii sale geografice care a facilitat intrepatrunderea a numeroase influente culturale. Orasul a gazduit in trecut concertele unor artisti ca Franz Liszt, Johann Strauss fiul, Johannes Brahms si George Enescu, iar stilul sau arhitectural eclectic a trezit dintotdeauna interesul iubitorilor de arta, potrivit comunicatului organizatorilor. Timisoara este si orasul in care s-a strigat prima data "libertate" la sfarsitul perioadei comuniste din Romania si care a dat startul Revolutiei din 1989.

Citeste si:
Cât cere Erika Isac pentru un concert? Cântăreața a stârnit...
Cât cere Erika Isac pentru un...

Parcul Rozelor, in care va avea loc concertul trupei HIM, reprezinta un spatiu in care cresc peste 1.200 de soiuri de trandafiri si i-a conferit Timisoarei renumele de oras al trandafirilor. Biletele sunt disponibile in reteaua Eventim si online, pe www.eventim.ro, primele 1.000 de bilete putand fi achizitionate la pretul promotional de 115 lei, urmand ca, dupa terminarea acestora, tichetele sa coste 135 de lei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.