LifeStar 3 Mai 2015 15:42
Scriitoarea britanica de romane politiste Ruth Rendell, care a creat personajul detectivului Reginald Wexford, a murit, sambata, la varsta de 85 de ani, potrivit bbc.com.

Ruth Rendell, care a suferit un accident vascular cerebral sever in luna ianuarie, a murit sambata dimineata intr-un spital din Londra, potrivit unui comunicat al Penguin Random House din Marea Britanie, care ii publica volumele. "Suntem devastati de pierderea unuia dintre cei mai buni si iubiti autori ai nostri", au spus reprezentantii Penguin Random House.

Ruth Rendell (Ruth Barbara Grasemann) s-a nascut in 1930, in comitatul Essex, dintr-o mama suedeza si un tata britanic. La inceputul carierei sale a lucrat pentru o scurta perioada ca reporter la un ziar din Essex. Rendell, care a scris peste 60 de romane de-a lungul carierei sale de aproximativ 50 de ani, este creatoarea personajului Reginald Wexford, foarte cunoscut in randul cititorilor britanici. Unele dintre cartile sale au fost scrise sub pseudonimul Barbara Vine, scrie MEDIAFAX.

Primul volum dedicat personajului Wexford, intitulat "From Doon With Death", a fost scris de Ruth Rendell in 1964. De atunci, Rendell a scris numeroase volume apreciate si premiate, inclusiv "A Demon in My View", publicat in 1976, si "Live Flesh", care a aparut zece ani mai tarziu. Anul trecut, aceasta a publicat volumul "The Girl Next Door".

Totodata, multe dintre volumele sale au fost traduse in peste 20 de limbi la nivel international si adaptate pentru cinema si televiziune, fiind vandute la nivel mondial in aproximativ 60 de milioane de exemplare. Ultimul roman al scriitoarei Ruth Rendell, intitulat "Dark Corners", va fi lansat in luna octombrie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.