LifeStar 2 Mai 2015 10:05
O expozitie permanenta dedicata lui Elvis Presley a fost deschisa in hotelul din Las Vegas unde artistul a cantat de peste 600 de ori in cariera sa, in anii 1970, informeaza Reuters.

"Graceland Presents ELVIS: The Exhibition", care s-a deschis saptamana trecuta, include peste 300 de obiecte care i-au apartinut artistului si care nu au mai fost expuse in public in alta parte decat la resedinta sa, Graceland, din Memphis, Tennessee.Expozitia prezinta momente de la inceputurile carierei sale muzicale, perioada petrecuta in armata americana, filmele sale si concertele pe care le-a sustinut.

Cantaretul a inceput un turneu in hotelul Westgate Las Vegas Resort and Casino din Las Vegas - cunoscut anterior ca International Hotel - in 1969, seria de show-uri obtinand apoi audiente record. "Elvis este sinonim cu Las Vegas si acum s-a intors aici", a spus directorul de comunicare al Graceland, Kevin Kern. Vaduva lui Elvis Presley, Priscilla, si fiica lor, Lisa Marie, au inaugurat expozitia din hotelul unde cantaretul a cantat intre anii 1969 si 1976. "Aici a fost casa lui, unde ii placea sa vina", a spus Priscilla Presley. "Iubea orasul Las Vegas si cred ca, daca nu ar fi trebuit sa sustina un turneu aici, tot ar fi fost locul lui preferat", a mai spus aceasta.

Printre obiectele expuse se numara celebra centura decorata cu pietre pretioase, pe care cuvantul "Elvis" este incrustat, cu diamante, care i-a fost oferita de conducerea hotelului. De asemenea, pelerina "Aloha from Hawaii" pe care Elvis o purta pe scena din Las Vegas, o copie a celei pe care artistul a imbracat-o intr-un show special sustinut in Hawaii, in 1973, face parte din expozitie. Pelerina alba este decorata cu imaginea unui vultur si cu stele, scrie MEDIAFAX

Nascut pe 8 ianuarie 1935, la Tupelo, in Mississippi, Elvis Presley a intrat in legenda drept cantaretul sarac care a reusit in industria muzicala, albul care canta ca un negru, sex-simbolul anilor '50 si rebelul patriot. Elvis Presley a murit in resedinta sa din Memphis - Graceland -, pe 16 august 1977, la varsta de 42 de ani, in urma unui stop cardiac cauzat de o supradoza de medicamente. Elvis Presley a vandut un numar impresionant de albume, aproape un miliard. De asemenea, el a jucat in aproximativ 30 de filme.

Citeste si:
Număr impresionant de vizitatori la expoziția „Grădina Luminilor”...
Număr impresionant de...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.