Saxofonistul american Kenny Garrett, unul dintre cei mai versatili interpreti contemporani de jazz, va sustine un concert, pe 14 mai, de la ora 20.00, la Sala Radio din Bucuresti, unde va aduce in fata publicului ritmuri de funk, oriental, salsa si soul.

De la piese de pe cel mai recent album, "Pushing the World Away", pana la celebra piesa "Happy People", concertul de la Bucuresti va include o trecere in revista a carierei lui Kenny Garrett, un artist cu o istorie personala si muzicala impresionanta, informeaza un comunicat remis MEDIAFAX. "Am cantat cu Sting, am cantat cu Guru si Q -Tip, dar am urcat pe scena si alaturi de legende ale muzicii, cum ar fi Woody Shaw, Freddie Hubbard si Art Blakey & the Jazz Messengers. Am iubit intotdeauna muzica, in toata varietatea ei", spune artistul.

Decisiva pentru formarea muzicianului, cat si pentru notorietatea sa a fost colaborarea, timp de cinci ani, cu grupul celebrului trompetist Miles Davis, inclusiv prin realizarea a trei albume impreuna cu acesta. Cel mai recent material discografic al artistului, care se va auzi si la concertul de la Bucuresti, poarta titlul "Pushing the World Away" si, pe langa numeroasele recenzii pozitive, a obtinut si o nominalizare la premiile Grammy, pentru cel mai bun album de jazz instrumental.

Albumul este unul variat si contine piese ca "Hey, Chick" - dedicata lui Chick Corea, "Chucho's Mambo" - viziunea lui Garrett despre cum ar fi sunat o colaborare cu Chucho Valdés si "Brother Brown" - un salut muzical dedicat lui Donald Brown, prietenul si coproducatorul lui Garrett.

La concertul de la Bucuresti, Kenny Garrett va fi secondat de pianistul Vernell Brown, de basistul Corcoran Holt, de tobosarul McClenty Hunter si de percutionistul Ruby Bird, toti prezenti si pe albumul "Pushing the World Away". De asemenea, Kenny Garrett va concerta, pe 11 mai, la Teatrul National din Cluj-Napoca, iar, pe 12 mai, la Casa Studentilor din Timisoara. Bilete pentru concertul pe care Kenny Garrett il va sustine la Bucuresti pot fi cumparate din retelele Eventim.ro si IaBilet.ro.

Citeste si:
Cât cere Erika Isac pentru un concert? Cântăreața a stârnit...
Cât cere Erika Isac pentru un...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.