Compozitorul american Sid Tepper, cunoscut pentru numeroasele sale colaborari cu Elvis Presley, a murit vineri din cauze naturale la varsta de 96 de ani, informeaza billboard.com.

Informatia a fost confirmata de agentul de presa al artistului. Sid Tepper a murit in resedinta sa din Miami Beach, un oras din statul american Florida, in prezenta membrilor familiei sale. Sid Tepper a compus 45 de cantece pentru Elvis Presley, dar a creat piese si pentru alti artisti renumiti, precum Frank Sinatra, Tony Bennett, Jeff Beck, The Beatles, Perry Como, Andy Williams, Ray Charles, Louis Armstrong, Wayne Newton, Robert Goulet, Nancy Wilson si Eartha Kitt, scrie MEDIAFAX.

Unele dintre cele mai cunoscute piese ale sale sunt "The Lady Loves Me", interpretata de Elvis Presley si Ann Margret, "The Naughty Lady of Shady Lane", interpretata de The Ames Brothers, "Kiss of Fire", de Georgia Gibbs, "G.I. Blues", de Elvis Presley, "Red Roses For A Blue Lady", de Andy Williams, si "Don't Come Running Back To Me", de Nancy Wilson.

Fost veteran al celui de-Al Doilea Razboi Mondial, Sid Tipper, nascut pe 25 iunie 1918, a castigat un BMI Award pentru piesa "Kiss of Fire" interpretata de Georgia Gibbs, vanduta in peste 1 milion de copii. A castigat si un Country Music Award pentru versiunea piesei "Red Roses For A Blue Lady" cantata de Eddie Arnold. In iunie 2005, sotia sa, Lilian, a murit la varsta de 86 de ani. Cei doi au avut impreuna cinci copii, sapte nepoti si trei stranepoti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.