Actorul american Kevin Spacey a fost omagiat de numeroase personalitati din lumea intreaga, la retragerea sa din functia de director artistic al teatrului Old Vic din Londra, informeaza contactmusic.com.

Numeroase vedete din industria teatrului, dar si din alte domenii de activitate, au tinut sa aduca un omagiu starului american, care s-a retras din functia de director artistic al teatrului Old Vic, una dintre cele mai vechi si mai prestigioase institutii de profil din Londra, pe care a ocupat-o in ultimii 11 ani.

Intr-un eveniment prezentat de Hugh Bonneville, unul dintre starurile serialului "Downton Abbey", mai multi actori de seama, precum Elizabeth McGovern, Jeremy Irons si Eddie Izzard, au salutat contributia deosebita a lui Kevin Spacey in revitalizarea productiilor puse in scena la teatrul Old Vic, al carui director artistic a devenit in 2003. Aceasta functie a fost preluata de Matthew Warchus, care va asista la deschiderea noii stagiuni la sfarsitul acestei saptamani, scrie MEDIAFAX.

O serie de mesaje de felicitare, difuzate sub forma unor inregistrari video, provenind de la cineastul Sam Mendes, cantaretul Elton John si fostul presedinte american Bill Clinton, au fost prezentate in cadrul aceluiasi eveniment, care a inclus si cateva momente muzicale, asigurate de Sting si Annie Lennox. In cei 11 ani in care a ocupat functia de director artistic al prestigiosului teatru Old Vic din Londra, Kevin Spacey, in varsta de 55 de ani, a regizat doua spectacole si a jucat in alte noua, inclusiv intr-o noua versiune a spectacolului "Richard al III-lea", care a primit elogii din partea criticilor si a spectatorilor.

In aceeasi perioada, starul american, recompensat cu doua premii Oscar, a ramas activ si in film si televiziune, interpretand in special personajul Frank Underwood in trei sezoane ale serialului politic "House of Cards", realizat de platforma online Netflix si difuzat exclusiv pe internet, pentru care starul hollywoodian a castigat in acest an un Glob de Aur. In discursul sau de multumire, sustinut la finalul galei, care a avut loc duminica seara, Kevin Spacey a spus ca "cel mai bun lucru al teatrului Old Vic este viitorul sau" si ca aceasta institutie teatrala londoneza ar trebui sa fie considerata "o comoara nationala".

Kevin Spacey a castigat doua premii Oscar, pentru rolurile interpretate in filmele "American Beauty" si "Suspecti de serviciu/ The Usual Suspects". Actorul american s-a remarcat recent interpretand rolul politicianului lipsit de scrupule Frank Underwood in drama politica "House of Cards", produsa si difuzata de platforma online Netflix. Pentru acest rol, actorul american a fost laudat de criticii de specialitate, a castigat un Glob de Aur si a fost nominalizat de doua ori la premiile Primetime Emmy.

Citeste si:
Demiteri după tragedia din Gorj. Cine rămâne fără funcție după...
Demiteri după tragedia din...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.