Cel mai longeviv show TV din lume, programul de varietati "Sabado Gigante", produs de Univision, se va incheia pe 19 septembrie, dupa ce a fost difuzat pe micile ecrane timp de 53 de ani, informeaza variety.com.

Show-ul de trei ore, care numai in SUA atrage 2 milioane de telespectatori pe saptamana, este considerat unul dintre cele mai bune programe de divertisment difuzate sambata. Succesul i-l datoreaza gazdei sale Mario Kreutzberger, cunoscut ca Don Francisco, un pionier in domeniu, care a reusit sa mentina show-ul in prima linie. "Sabado Gigante" a inclus competitii muzicale inainte de aparitia formatelor precum "American Idol" si concursuri de dans inainte de lansarea unor show-uri precum "Dancing With the Stars". Prezentand interviuri cu oameni diversi, de la presedinti de stat la copii, Kreutzberger a insistat sa integreze reclame si sa faca plasare de produse pe platoul de filmare, fapt care a mentinut show-ul profitabil.

Univision nu a anuntat motivele pentru care a luat aceasta decizie. Media de varsta a telespectatorilor programului crescuse insa, iar Univision facea eforturi sa atraga audiente mai tinere, sa includa elementul de interactivitate online si sa-si creasca prezenta in social media. Show-ul a introdus si momente in limba engleza, pentru a-si atrage audienta in sanul populatiei latino din SUA, scrie MEDIAFAX.

Nascut in Chile, din parinti germano-evrei refugiati, Kreutzberger a studiat designul vestimentar la New York. Pasiunea pentru moda a putut fi remarcata in vestimentatia sa in calitate de gazda a emisiunii, el detinand si o impresionanta colectie de pantofi. "Sabado Gigante" a fost lansat in 1962, pe postul Channel 13 din Chile. Cand conducerea postului TV i-a oferit un interval orar sambata, Kreutzeberg a reusit sa-l personalizeze, emisiunea fiind extinsa de la o ora la opt, iar, intre anii 1968 si 1986, programul dura chiar 10 ore. Ulterior, el a dus programul la Univision, impartind show-ul saptamanal in jumatate, patru ore in Chile si patru la Miami (SUA), vreme de sase ani.

In prezent, show-ul este produs doar o data pe luna in Chile, iar cele trei versiuni ale "Sabado Gigante" (SUA, international, Chile) sunt filmate in Miami, doar jumatate din program fiind realizat live. Mai multe zeci de milioane de hispanici vizioneaza saptamanal show-ul. Kreutzberger se alatura astfel unor mari personalitati ale televiziunii, precum David Letterman si Jon Stewart, care recent au anuntat ca vor renunta la emisiunile care i-au facut celebri.

Citeste si:
Chase & Status pregătesc un show incendiar la festivalul Massif
Chase & Status pregătesc un...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.