Cantaretul si chitaristul de blues B. B. King, o legenda a acestui stil muzical, a anuntat ca se simte mult mai bine si ca a fost externat in cursul zilei de marti, informeaza Reuters.

Artistul american, in varsta de 89 de ani, a fost internat de urgenta vineri, intr-o clinica din Las Vegas, din cauza deshidratarii, o complicatie medicala generata de diabet, a anuntat purtatoarea sa de cuvant, LaVerne Toney.

Marti, B. B. King a publicat pe pagina sa de Facebook un mesaj in care a tinut sa multumeasca fanilor sai pentru sprijinul lor. "Va multumesc pentru grijile pe care vi le-ati facut pentru mine si pentru dorintele voastre de bine. Acum ma simt mult mai bine si voi fi externat azi", a spus artistul in acel mesaj.

In ultimii ani, artistul american a avut mai multe probleme de sanatate. In octombrie 2014, cantaretul si-a anulat cele opt concerte pe care le mai avea programate in turneul sau nord-american, dupa ce a cazut pe scena, in timpul unei reprezentatii la House of Blues din Chicago. In aprilie 2014, celebrul chitarist si interpret de blues le-a cerut iertare fanilor sai dupa o reprezentatie bizara pe care a sustinut-o la Peabody Opera House din orasul St. Louis, atribuita ulterior faptului ca B.B. King uitase sa ia unul dintre medicamentele ce i-au fost prescrise de medici.

B. B. King, spitalizat de URGENTA in Las Vegas

Nascut in Mississippi, muzicianul american, caruia i se mai spune "King of the Blues" ("Regele blues-ului"), este considerat unul dintre cei mai mari chitaristi din toate timpurile si multi artisti de seama, precum Eric Clapton, spun ca s-au inspirat de-a lungul anilor din muzica sa. B. B. King si-a inceput cariera muzicala in 1947. In anii '50, el sustinea, in medie, 275 de concerte pe an, iar in 1956 a sustinut 342 de concerte. In ultimii ani, cantaretul a continuat sa sutina, in medie, aproximativ 100 de concerte pe an, scrie MEDIAFAX.

Recompensat cu 14 premii Grammy, B.B. King a avut numeroase piese de succes, cele mai cunoscute fiind "Every Day I Have The Blues" si "The Thrill Is Gone", interpretate de artist la chitara lui, Lucille. A fost inclus in Rock and Roll Hall of Fame in 1987. In 1990 a primit National Medal of Arts, iar in 2006 fostul presedinte american George W. Bush l-a decorat cu Presidential Medal of Freedom.

In decembrie 2008, B.B. King a concertat impreuna cu Foo Fighters si John Mayer la primul concert sustinut in onoarea artistilor nominalizati la premiile Grammy, care a avut loc in Los Angeles.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.