Rihanna a fost acuzata de plagiat de fanii unui rapper mai putin cunoscut, care are numele de scena Just Brittany, dupa ce artista nascuta in Barbados si-a lansat cel mai recent single al ei, intitulat "Bitch Betta Have My Money", informeaza contactmusic.com.

Acuzatiile au inceput sa apara dupa ce mai multi fani ai rapperului texan au spus ca au descoperit anumite asemanari intre cel mai recent single al Rihannei si un cantec al cantaretului Just Brittany, care are un titlu similar - "Betta Have My Money". Rapperul Just Brittany a lansat aceasta piesa pe platforma SoundCloud in urma cu noua luni, insa single-ul sau a inceput sa devina cunoscut abia dupa ce a inceput sa fie comparat cu piesa Rihannei.

Titlurile celor doua piese sunt aproape identice, iar anumite surse din industria muzicala spun ca similaritatile nu se opresc aici. Jurnalistii de la revista Fader au spus ca "asemanarile dintre cele doua cantece exista in mod cert". "De exemplu, motivul muzical este aproape identic, fiind folosit pentru a creste muzicalitatea refrenului", afirma aceeasi publicatie. Deocamdata, nici Rihanna, nici Just Brittany nu au comentat similaritatile dintre cele doua piese.

Fraza "Bitch Betta Have My Money" este utilizata frecvent in hip-hop si a aparut pentru prima data in comedia "I'm Gonna Git You Sucka", regizata in 1988 de Keenen Ivory Wayans. De atunci, numerosi artisti au folosit acea fraza, precum rapperul Ol' Dirty Bastard in piesa "Got Your Money" din 1999, Tyga in piesa "Bitch Betta Have My Money" din 2012 si, cel mai recent, rapperul Drake, care a inclus acest vers in piesa "Worst Behaviour" din 2013.
Rihanna a lansat acest cantec pe iTunes pe 26 martie, in calitate de al doilea single extras de pe urmatorul ei album de studio, care va fi al optulea material discografic al artistei. Pe 29 martie, cantareata a interpretat acest single la gala iHeartRadio Music Awards, iar prestatia ei a fost bine primita de criticii de specialitate. Single-ul a debutat saptamana trecuta si in topul Billboard, intrand direct pe locul al 23-lea, scrie MEDIAFAX.

Citeste si:
Alexandra Stan a încins atmosfera la petrecerea de lansare a noului...
Alexandra Stan a încins...

Rihanna si-a lansat primul album discografic in 2005, iar primul ei single care a ajuns pe primul loc in topul Billboard a fost piesa "S.O.S.". Au urmat alte trei piese care au ajuns pe prima pozitie a clasamentelor muzicale: "Umbrella", "Take a Bow" si "Disturbia". Inainte de "Loud", din 2010, cantareata a lansat albumul "Rated R", in noiembrie 2009. Cele mai recente albume ale sale sunt "Talk That Talk" (2011) si "Unapologetic" (2012). Albumele sale s-au vandut in peste 150 de milioane de exemplare la nivel mondial, iar cantareata a fost recompensata cu opt premii Grammy.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.