Cantareata Joni Mitchell, una dintre figurile de legenda ale industriei muzicale din era Woodstock, a fost internata marti intr-o clinica din Los Angeles, dupa ce si-a pierdut cunostinta in resedinta ei din acelasi oras, se afirma intr-un mesaj publicat pe site-ul artistei, informeaza Reuters.

Potrivit aceluiasi text, artista, ajunsa intre timp la varsta de 71 de ani, se simte bine si este optimista. Ea si-a recapatat cunostinta in ambulanta ce o transporta spre spitalul din Los Angeles in care a fost internata. Joni Mitchell va efectua o serie de analize si teste medicale in sectia de terapie intensiva a acelei clinici, dar este constienta si optimista.

Detalii despre afectiunea de care sufera celebra cantareata si despre natura acestei urgente medicale nu au fost date publicitatii. Potrivit site-ului TMZ.com, Joni Mitchell a fost transportata la spital dupa ce serviciile de urgente au primit un apel telefonic din vila ei din Los Angeles in care apelantul vorbea despre o femeie care si-a pierdut cunostinta.

Joni Mitchell, al carui nume real este Roberta Joan Anderson, s-a nascut pe 7 noiembrie 1943 in orasul Ford Macleod din provincia canadiana Alberta. Muziciana si pictorita, a lucrat mai intai la Toronto si pe coasta de vest a Canadei si a fost asociata la mijlocul anilor 1960 cu scena folk din New York, inainte de a descoperi noi orizonturi muzicale in anii 1970, cochetand progresiv cu muzica rock si apoi cu jazz-ul.

Joni Mitchell a devenit, de asemenea, una dintre cele mai respectate si mai apreciate compozitoare de la sfarsitul secolului al XX-lea, iar albumele sale au fost recompensate cu opt premii Grammy si s-au vandut in milioane de copii. Versurile ei sunt apreciate pentru poezia lor melodica si abordeaza teme umaniste, precum idealuri sociale si ecologice, care se intrepatrund cu numeroase sentimente personale, marcate de romantism, perplexitate, dezamagire si bucurie, scrie MEDIAFAX.

Cantareata a fost inclusa in Rock and Roll Hall of Fame in 1997 si a ramas cunoscuta gratie unei serii de albume care au influentat muzica de la sfarsitul anilor '60 si '70, precum "Clouds", "Ladies of the Canyon" si "Blue".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.