Filmul "The Founder", cu Michael Keaton, care spune povestea lui Ray Kroc, omul de afaceri care a transformat McDonald`s in cel mai mare lant fast-food din lume, va intra in cinematografele americane pe 25 noiembrie 2016.

Filmul este regizat de John Lee Hancock, potrivit hollywoodreporter.com.

Cu un scenariu scris de Robert Siegel, filmul "The Founder" povesteste modul in care Ray Kroc, un vanzator din Illinois, i-a intalnit pe Mac si Dick McDonald, care detineau un restaurant, in anii 1950, in sudul Californiei. Kroc a fost impresionat de sistemul rapid de a prepara mancarea introdus de cei doi frati si a vazut potentialui francizei. Acesta a facut anumite manevre, astfel incat sa se afle intr-o pozitie din care sa poata prelua compania de la cei doi frati si sa creeze un imperiu de miliarde de dolari, scrie MEDIAFAX.

In prezent, McDonald's Corporation este cel mai mare lant de restaurante de tip fast-food din lume, vanzand cu prioritate hamburgeri, preparate din pui, cartofi prajiti, amestecuri de bauturi racoritoare pe baza de lapte (asa numitele milkshake-uri) si bauturi carbogazoase. McDonald's este si cel mai mare retailer global din domeniul serviciilor alimentare, cu peste 32.000 de restaurante in 117 tari.

Actorul american Michael Keaton este cunoscut pentru rolurile din comediile "Afacere de noapte" (1982) si "Beetlejuice" (1988), pentru interpretarea personajului Bruce Wayne/Batman din filmele regizate de Tim Burton - "Batman" (1989) si "Batman revine" (1992) -, dar si pentru interpretarea rolurilor principale din peliculele "Ziarul/ The Paper" (1994), "Jackie Brown" (1997) si "Vocea mortii/ White Noise" (2005).

Anul acesta, actorul a fost nominalizat la premiul Oscar pentru rolul din "Omul Pasare sau Virtutea nesperata a ignorantei/ Birdman", de Alejandro Gonzalez Inarritu. Pentru acelasi rol, Keaton a fost recompensat cu un Glob de Aur.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.