Sam Taylor-Johnson, regizoarea primului film din franciza "Cincizeci de umbre ale lui Grey/ Fifty Shades of Grey", a anuntat ca nu va regiza cele doua continuari programate in aceasta trilogie erotica, informeaza bbc.com.

Cineasta britanica spune ca a fost "extrem de recunoscatoare" pentru faptul ca a fost aleasa sa adapteze pentru marele ecran primul roman din trilogia scrisa de E.L. James in 2011. "Ii doresc mult succes cineastului care va accepta aceasta minunata provocare de a regiza al doilea si al treilea film" din aceasta franciza, a adaugat Sam Taylor-Johnson.

Relatia dintre Sam Taylor-Johnson si scriitoarea E.L. James a fost una destul de tensionata in timpul filmarilor pentru primul lungmetraj din serie, generand in presa internationala o serie de speculatii potrivit carora regizoarea nu va accepta sa realizeze si celelalte doua pelicule din aceasta trilogie. "Ne-am luptat pe parcursul intregii filmari", a dezvaluit regizoarea intr-un interviu acordat revistei Vanity Fair. "Daca o intrebati, si ea (E.L. James, n.r.) va va spune acelasi lucru. Au fost momente dificile. A fost ca un meci de box. In mod cert, nu a fost deloc un proces usor", a adaugat ea.

"Regia filmului «Cincizeci de umbre ale lui Grey» a reprezentat o experienta intensa si incredibila"
, a spus Sam Taylor-Johnson intr-o declaratie de presa, publicata miercuri pe site-ul Deadline.com. "Trebuie sa multumesc studiourilor Universal pentru acest lucru. Am cladit o relatie de prietenie durabila cu actorii din distributie, cu producatorii, cu membrii echipei de productie si, in special, cu Dakota Johnson si Jamie Dornan", a adaugat ea. Actorii Jamie Dornan si Dakota Johnson vor interpreta rolurile Christian Grey, respectiv Anastasia Steele si in urmatorul film din franciza, ce va fi lansat pe marile ecrane in 2017.

Lungmetrajul "Fifty Shades of Grey", lansat pe marile ecrane pe 13 februarie, spune povestea unei relatii erotice dintre un om de afaceri instarit si o tanara studenta si include scene de sex si practici sado-masochiste. "Cincizeci de umbre ale lui Grey", regizat de Sam Taylor-Johnson, ii are in rolurile principale pe actorii Dakota Johnson si Jamie Dornan si era considerat unul dintre cele mai asteptate filme ale anului 2015. Pana la ora publicarii acestor informatii, pelicula a generat deja incasari de peste 558,6 milioane de dolari pe plan mondial.

Actiunea romanelor din seria "Fifty Shades", volume ce au fost traduse in peste 40 de tari, inclusiv in Romania, la Editura Trei, se preteaza polemicilor. Inspirate initial din una dintre cele mai in voga idile in randul adolescentilor din ultimul deceniu, cea dintre personajele Edward si Bella din franciza "Twilight", cartile romancierei E. L. James iau o cu totul alta turnura. In Seattle, Anastasia Steele, o studenta in varsta de 22 de ani si inca virgina, cedeaza in fata sarmului si a practicilor sadomasochiste ale miliardarului Christian Grey, scrie MEDIAFAX.

Citeste si:
Festivalul Cannes 2022: TOP 10 filme care merită urmărite la ediția...
Festivalul de Film de la...

Granita dintre erotic si pornografic a devenit centrul unor polemici intense dincolo de Atlantic, unde vanzarile au explodat. Volumele din trilogie au fost cenzurate in bibliotecile din comitatul Brevard din statul american Florida, din cauza continutului lor considerat inacceptabil. Altii vorbesc insa despre aparitia unui nou gen literar, "mummy porn", destinat menajerelor in varsta de pana la 50 de ani, aflate in cautarea unei solutii facile pentru a-si condimenta casniciile.

E. L. James, o fosta producatoare de televiziune al carei nume real este Erika Leonard, autoarea romanelor din trilogia erotica "50 Shades of Grey", a ocupat in urma cu doi ani primul loc in topul Forbes al celor mai bine platiti scriitori din lume, cu venituri de 95 de milioane de dolari, obtinute in perioada iunie 2012 - iunie 2013. Romanele din aceasta trilogie s-au vandut in peste 100 milioane de copii pe plan mondial.

Citeste si:
Vrei sa incepi fara batai de cap propria afacere? O franciza poate...
Vrei sa incepi fara batai de...

Sam Taylor-Johnson, in varsta de 48 de ani - cunoscuta si sub numele Sam Taylor-Wood - si-a facut debutul regizoral in 2008 cu "Nowhere Boy", un film despre copilaria lui John Lennon. Relatia ei cu protagonistul din acel film, actorul Aaron Johnson, in varsta de 24 de ani, a tinut prima pagina a ziarelor din strainatate. Cei doi s-au casatorit in 2012, in ciuda unei diferente de varsta de aproape 24 de ani.

Sam Taylor-Johnson a regizat si un scurtmetraj, "Daydream", in care joaca fosta sotie a regizorului Rupert Sanders, modelul si actrita Liberty Ross.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.