Noul film din franciza "Mad Max", intitulat "Mad Max: Drumul furiei/ Mad Max: Fury Road", va fi prezentat in selectia oficiala a Festivalului de la Cannes, in afara competitiei, pe 14 mai, in cinematograful Grand Théatre Lumière de pe Croazeta, informeaza site-ului festival-cannes.fr.

Dupa o pauza de 30 de ani, eroul din aceasta saga cinematografica legendara revine pe marile ecrane, fiind jucat de aceasta data de actorul britanic Tom Hardy, dupa ce personajul sau a intrat in legenda gratie interpretarilor lui Mel Gibson.

Filmul "Mad Max: Fury Road" prezinta un univers post-apocaliptic in care bande de supravietuitori se infrunta intre ele pentru carburant si apa. Personajul Max Rockatansky, interpretat de Tom Hardy, o va intalni pe imparateasa Furiosa, interpretata de Charlize Theron, care fuge de o banda aflata pe urmele ei.

Aceasta pelicula marcheaza, totodata, revenirea mult asteptata a lui George Miller la filmele de actiune si de science-fiction. Cineastul australian a initiat aceasta franciza in 1979 cu un prim film, "Mad Max" si a turnat apoi cele doua continuari ale acesteia - "Mad Max 2: Razboinicul Soselelor/ Mad Max 2: The Road Warrior" (1981) si "Mad Max: Cupola Tunetului/ Mad Max Beyond Thunderdome" (1985).

Nascut in Australia, George Miller a absolvit cursurile Facultatii de medicina din Sydney unde a inceput, in timpul rezidentiatului, sa filmeze scurtmetraje in colaborare cu asociatul sau Byron Kennedy, cu care a infiintat compania Kennedy Miller. Scurtmetrajul lor "Violence in the Cinema" a castigat premiul Institutului de Film din Australia si i-a incurajat sa filmeze un prim lungmetraj, "Mad Max" in 1979, care a devenit un succes planetar. In 1983, a regizat - dupa John Landis, Steven Spielberg si Joe Dante - ultimul episod din "Zona crepusculara: Filmul/ Twilight Zone: The Movie", scrie MEDIAFAX.

In 1987, George Miller a revenit la Hollywood pentru a regiza "Vrajitoarele din Eastwick/ The Witches of Eastwick" si a produs apoi seriale TV, lungmetraje TV si trei filme pentru marele ecran: "Liniste apasatoare/ Dead Calm", regizat de Philip Noyce, "Flirt/ Flirting" si "The Year My Voice Broke", regizate de John Duigan. A revenit in spatele camerei de filmat cu filmul "Lorenzo/ Lorenzo's Oil" (1992) cu care a fost nominalizat la Oscar la categoria "cel mai bun scenariu original". A cumparat apoi drepturile de ecranizare pentru "Babe - Cel mai curajos porc din oras", pe care l-a adaptat si produs - acel lungmetraj a primit sapte nominalizari la Oscar, inclusiv la categoria "cel mai bun film". A regizat o continuare putin ortodoxa, "Noile aventuri ale lui Babe in oras" in 1998. George Miller a regizat apoi "Happy Feet - Mumble cel mai tare dansator", pentru care a primit Oscarul pentru cel mai bun film de animatie in 2007. A regizat si continuarea acestuia, "Happy Feet 2: Mumble Danseaza Din Nou" in 2011.

Citeste si:
Hotelul Carlton din Cannes își scoate la licitație mobilierul!
Hotelul Carlton din Cannes...

Produs de compania Kennedy Miller Mitchell, filmul "Mad Max: Fury Road" este distribuit pe plan international de Warner Bros Pictures si, pentru cateva regiuni si teritorii, de Village Roadshow Pictures. Filmul va fi lansat in lumea intreaga tot pe 14 mai, in aceeasi zi cu premiera sa de la Cannes. Cea de-a 68-a editie a Festivalului de Film de la Cannes va avea loc in perioada 13 - 24 mai. Juriul va fi prezidat de cineastii americani Joel si Ethan Coen. Selectia oficiala a festivalului va fi anuntata pe 16 aprilie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.