Actrita de film si televiziune Alberta Watson, protagonista serialelor "Nikita/ La Femme Nikita" si "24 de ore/ 24", a murit la varsta de 60 de ani, din cauza unui cancer limfatic, sambata, intr-un spital din Toronto, informeaza site-ul revistei Variety.

Artista canadiana a devenit cunoscuta pe plan international dupa ce a interpretat in serialul american "Nikita/ La Femme Nikita" rolul Madeline, o femeie cu o inteligenta machiavelica si un nemilos director adjunct al unei agentii secrete, Section One. Serialul a rulat pe micile ecrane nord-americane din 1997 pana in 2001.

Alberta Watson a aparut si intr-un remake al acestui serial, difuzat in anii 2010 de postul CW, in care a interpretat rolul senatoarei americane Madeline Pierce. Vedeta canadiana a fost diagnosticata cu cancer limfatic la scurt timp dupa debutul filmarilor pentru cel de-al doilea sezon al acestui serial TV. A jucat si in serialul "24 de ore/ 24", produs de studiourile Fox, in care a interpretat rolul Erin Driscoll, scrie MEDIAFAX.

Alberta Watson s-a remarcat si pe marele ecran, interpretand roluri memorabile in filme precum "Spanking the Monkey", debutul regizoral din 1994 al cineastului David O. Russell, in drama romantica "In Praise of Older Women" din 1978, dar si in spectaculoasa adaptare cinematografica a musicalului "Hedwig and the Angry Inch" din 2001.

A impresionat, de asemenea, in "Dulcea lume de dupa/ The Sweet Hereafter", regizat in 1997 de Atom Egoyan, a jucat alaturi de Angelina Jolie in "Virus distrugator/ Hackers" (1995) si a putut fi vazuta in 2007 in filmul "Iscoada/ The Lookout", in care i-a avut ca parteneri de afis pe Joseph Gordon-Levitt, Jeff Daniels si Isla Fisher.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.