Actorul Eusebiu Stefanescu, care a murit sambata spre duminica, la Spitalul Militar din Capitala, va fi inmormantat, marti, pe Aleea Artistilor din Cimitirul Bellu din Bucuresti, in jurul orei 13.30, a declarat, pentru MEDIAFAX, sotia acestuia, Vali Stefanescu.

Trupul neinsufletit al actorului va fi depus luni, la Teatrul Mic din Capitala, dupa ora 12.00, pentru ca cei care l-au cunoscut si apreciat sa ii poata aduce un ultim omagiu. Actorul Eusebiu Stefanescu, unul dintre cei mai buni recitatori de poezie, a murit, in noaptea de sambata spre duminica, la varsta de 70 de ani, la Spitalul Militar din Bucuresti. "Avea o tumoare care s-a dovedit a fi cancer. A facut radioterapie, dar tumora s-a extins", a spus sotia actorului, precizand ca acesta a murit in urma unui stop cardio-respirator.

Eusebiu Stefanescu fusese diagnosticat de medici cu o tumoare la cap, in anul 2013, iar pana acum actorul a fost operat de trei ori. Prima interventie chirurgicala a suferit-o in 2013, urmand apoi alte doua operatii, in luna ianuarie 2014.

Eusebiu Stefanescu s-a nascut la Ploiesti, pe 3 mai 1944. A fost actor al Teatrului din Ploiesti timp de 16 ani, apoi la Teatrul Mic si la Teatrul National din Capitala. A jucat in filme celebre, precum "Colierul de turcoaze", "Ringul", "Figurantii", "Liceenii Rock'n'Roll" si si-a imprumutat vocea in multe filme de animatie. Eusebiu Stefanescu a absolvit Institutul de Arta Cinematografica si Film din Bucuresti in 1967. De asemenea, acesta a fost profesor universitar la Facultatea de Arte din cadrul Universitatii Hyperion.

Tragedie in lumea filmului! Actorul Eusebiu Stefanescu a murit

Actorul a jucat si in filme precum "Departe de Tipperary", "Ana", "Falansterul", "Intoarcerea lui Voda Lapusneanu", "Dragostea mea calatoare", "Destinatia Mahmudia", "Colierul de turcoaze", "Noi, cei din linia intai", "Padurea de fagi", "Figurantii", "Maria si marea", "Vinovatul", "Telefonul", "Trahir", "Meurtres sous hypnose", "Merge si asa", "Despre morti numai de bine", "Pacala se intoarce", "Duminica pierzi sau castigi".

In 2013, Eusebiu Stefanescu a fost numit Cetatean de onoare al municipiului Ploiesti. De asemenea, in 2013, Eusebiu Stefanescu a fost premiat de Uniunea Cinestilor din Romania (UCIN) pentru prestigioasa activitate in domeniul filmului, teatrului si invatamantului universitar.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.