Prozatorul Alexandru Vlad a murit, duminica dimineata, la varsta de 64 de ani, din cauza unei forme severe de cancer, a declarat, pentru MEDIAFAX, Irina Petras, presedintele Uniunii Scriitorilor din Romania Filiala Cluj.
Prozatorul si traducatorul Alexandru Vlad s-a nascut pe 31 iulie 1950, la Suceag. A absolvit Facultatea de filologie a Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca in 1974. Alexandru Vlad a publicat volumele "Aripa grifonului", "Drumul spre Polul Sud", "Frigul verii", "Fals tratat de convietuire: trei tablouri din secuime si un malaxor", in colaborare cu Daniel Vighi, András Visky, intr-o versiune conceputa si editata de Marius Lazar, "Sticla de lampa","Viata mea in slujba statului", "Iarna, mai nepasatori ca vara", "Curcubeul dublu", "Masline aproape gratis", "Ploile amare", "Cenusa in buzunare".

De asemenea, opera lui Alexandru Vlad se regaseste in antologiile "Nuvela si povestirea romaneasca in deceniul opt", "Chef cu femei urate", "Generatia 80 in proza scurta", si "Competitia continua". A realizat traduceri din Joseph Conrad, W.H. Hudson si Vladimir Tismaneanu. O parte din cartile prozatorului Alexandru Vlad au fost traduse in limba germana. De asemeneam el a primit premiul USR pentru debut in 1980, iar in 2011, a fost distins cu premiul Academiei Romane. In 2004, Alexandru Vlad a fost distins cu Ordinul "Meritul Cultural" in grad de Cavaler, iar in 2010, in grad de Ofiter.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.